ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Όταν ο Ερντογάν δικαιώνει την ελληνική δικαιοσύνη!

1 min read

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Ερντογάν σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας στη γειτονική χώρα, δήλωσε: «Μας ζήτησαν να επιστρέψουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς κι εμείς τους είπαμε ότι υπάρχουν 8 στρατιωτικοί του FETO που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα. Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε. Αν μας δώσετε αυτούς, τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους δύο» και σε άλλο σημείο είπε: «Εδώ έγινε μία παραβίαση συνόρων, επομένως για να “σβήσουμε” αυτή την παραβίαση και να τη φέρουμε στο τραπέζι, επιστρέψτε μας εσείς αυτά τα άτομα που προέβησαν σε πραξικόπημα εναντίον της χώρας μας κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς τη δικαιοσύνη».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δηλαδή προφανώς παραδέχεται ότι δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη στη χώρα του και οι όποιες αποφάσεις της υπαγορεύονται από την εκτελεστική εξουσία και ειδικότερα από τον ίδιο… ανάλογα με τα ανταλλάγματα που παίρνει κάθε φορά!

Το ίδιο ακριβώς ήταν το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ για την μη έκδοση στην Τουρκία των στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα, το καλοκαίρι του 2016. Η ελληνική δικαιοσύνη ορθά δεν εξέτασε αν οι στρατιωτικοί εμπλέκονταν στο πραξικόπημα, αλλά αν θα είχαν δίκαιη δίκη στην Τουρκία σε περίπτωση που προχωρούσε η έκδοσή τους στη χώρα αυτή. Προφανώς όλα τα στοιχεία που είχαν στη δάθεσή τους οι ελληνικές δικαστικές αρχές συνηγορούσαν στο ότι δεν θα είχαν δίκαιη δίκη.

Αυτό επιβεβαιώνει πανηγυρικά με τις δηλώσεις του ο κ. Ερντογάν, ότι οι αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης έχουν άμεση σχέση με παζάρια, εκβιασμούς και ανταλλάγματα, το ίδιο ακριβώς που υποστηρίζει η Ελληνική Δικαιοσύνη στο σκεπτικό της απόφασής της για τη μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών στη γειτονική χώρα.

*Ο Π. Βούλικας είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός ΕΜΠ – pantvoul@gmail.com

militaire

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση