ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Όταν η ελληνική κυβέρνηση δικαιολογεί την τουρκική προκλητικότητα

1 min read

Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Τραμπ έχει γίνει από όλους παραδεκτό ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι και ο καλύτερος τομέας της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.

Από αυτό, έως το να δικαιολογεί προκαταβολικά τις τουρκικές παραβιάσεις της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο η απόσταση απέχει πάρα πολύ.

Συγκεκριμένα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις είχε παραβιάσει το πρωί της Παρασκευής, επέτειο της κρίσης των Ιμίων το 1996 την ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά του Καστελόριζου.

Από πλευρά Τουρκίας δεν υπήρχε καμία πληροφορία σχετικά με το σοβαρό αυτό συμβάν, αλλά το υπουργείο Αμυνας της Ελλάδας έτρεξε να δικαιολογήσει την τουρκική προκλητική αυτή ενέργεια αναφέροντας ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παρασύρθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Μα στην περιοχή όπως φαίνεται και στον πίνακα του meteo.gr επικρατούσαν άνεμοι της τάξης ων 3 έως 4 μπορόρ.

Κανένα τέτοιου είδους σκάφος δεν παρασύρεται όχι με 4 ούτε με 8 μποφόρ. Ειδικά όταν βρίσκεται στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πάνω στον αμφισβητούμενο διάδρομο του συμφώνου Τουρκίας – Λιβύης και γνωρίζουν οι κυβερνήτες του ότι οποιαδήποτε παραβίαση μπορεί να προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

Πως ακριβώς κινείται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και το ελληνικό υπουργείο Άμυνας; Γιατί θέλουν να υποβαθμίσουν την μείζονα τουρκική πρόκληση ανήμερα της κρίσης των Ιμίων, μέσα στον διάδρομο του τουρκολιβυκού συμφώνου δικαιολογώντας ότι η παραβίαση έγινε λόγω καιρού και εν συνεχεία λόγω αβλαβούς διέλευσης;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.