ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Οσμή» σκανδάλου με τα SMS στο 13033: Η κυβέρνηση αποκρύβει τις συμβάσεις με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών

1 min read

Την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επέκταση του ανώφελου υγειονομικά μέτρου των SMS μετακίνησης στο 13033 μέχρι τις 15 Μαϊου, με αστείες δικαιολογίες περί «εκπαιδευτικού χαρακτήρα» της απαγόρευσης κυκλοφορίας, κάτι που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την σκοπιμότητα της επέκτασης ενός μέτρου που όμοιο του δεν υπάρχει στην Ευρώπη, εκτός της Κύπρου.

Διότι, παρόλο που το 13033 βρίσκεται μαζί μας συνολικά για περίπου 9 μήνες και μέχρι 29 Μαρτίου 2021 είχαν σταλθεί από τους πολίτες 775 εκατομμύρια SMS, δεν γνωρίζουμε τίποτα τόσο για το κόστος της υπηρεσίας για το ελληνικό δημόσιο όσο και για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. 

  • Όσο κι αν ψάξει κανείς στο Διαύγεια ή στο ΚΗΜΔΣ δεν θα βρει καμία σύμβαση του Δημοσίου με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών!

Τα SMS στο 13033 ενεργοποιήθηκαν στις 23 Μαρτίου του 2020, μία μέρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού που ανακοίνωσε το πρώτο lockdown και την «απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων».

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Πιερρακάκης το μέτρο αυτό δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία σε «λιγότερο από 24 ώρες», αν και ο υφυπουργός του κ. Ζαριφόπουλος λέει ότι έγινε «μέσα σε 48 ώρες».

  • «Πατέρας» του μέτρου σύμφωνα με τον κ.Πιερρακάκη ήταν ο πρώην Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου κ.Αντώνης Τζωρτζακάκης, ο οποίος αποχώρησε αιφνιδιαστικά τον Νοέμβριο και ανέλαβε το κρατικό fund «Φαιστός».

«Πραγματοποιήθηκε (το 13033) μέσα σε λίγες μόλις ώρες υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Αντώνη Τζωρτζακάκη και με τη σημαντική αρωγή των τηλεπικοινωνιακών παρόχων και των μηχανικών τους», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο κ.Πιερρακάκης.

  • Όμως αξίζει να σημειώσουμε πως ο κ.Πιερρακάκης με τον Κ.Τζωρτζακάκη στις 16 Μαρτίου 2020 είχαν τηλεδιάσκεψη με τους CEO των ΟΤΕ, Vodafone, Wind & Forthnet όπου συζητήθηκαν «πιθανές ενέργειες που μπορεί να αναλάβουν οι μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της χώρας λόγω των ειδικών αναγκών που προκαλούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Έχει ενδιαφέρον ότι η συνάντηση αυτή έγινε μία μέρα πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 17 Μαρτίου με το οποίο ουσιαστικά προανήγγειλε την απαγόρευση κυκλοφορίας κι ενώ ο ίδιος είχε ομολογήσει σε συνέντευξή του ότι η απόφαση για lockdown είχε παρθεί ήδη από τις 9 Μαρτίου, ενώ και ρεπορτάζ της περιόδου ανέφεραν πως «τα σχέδια είχαν δουλευτεί τις προηγούμενες ημέρες»!

Επίσης η κυβέρνηση ποτέ δεν διευκρίνισε αν υπάρχει κόστος για την υπηρεσία και τι συμφωνία έχει κάνει ακριβώς με τις εταιρίες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.