ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τον Παναθηναϊκό και τον Βοτανικό

1 min read

Στη Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε τόσο στο πλάνο για την κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό όσο και στο μέλλον του «τριφυλλιού

Το απόγευμα της Πέμπτης (04/07) έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Ως πρόεδρος του Συλλόγου, έδωσε το «παρών» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος ανέλυσε το πλάνο τόσο για το «τριφύλλι» όσο και για τον Βοτανικό και την επόμενη ημέρα στους «πράσινους», από τη στιγμή που θα προχωρήσει το σχέδιο που ανέλυσε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας τμήματος χάντμπολ: «Όλα τα αθλήματα είναι υπό σκέψη αλλά πρώτα θα στηριχτούν τα τμήματα που ήδη υπάρχουν και μετά θα μπούμε και σε άλλα αθλήματα όπως το χάντμπολ ή η ρυθμική γυμναστική, που μας έχουν προταθεί αλλά όχι για τη φετινή χρονιά ».

Για τον τρόπο που θα γίνει η επιλογή μελών στην κερκίδα στα μεγάλα ματς στο βόλεϊ: «Φέτος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μελών σε σημαντικούς αγώνες,μέχρι να μπούμε στις δικές μας εγκαταστάσεις.

Για το πρότζεκτ του Βοτανικού και άλλα τμήματα:«Σκοπός είναι όλα τα τμήματα να έχουν κοινή στέγη. Σκοπός επίσης είναι το μουσείο μας να στεγαστεί εκεί που είναι κάτι που λείπει. Φυσικά τα γραφεία ΠΑΕ-ΚΑΕ να βρίσκονται όλα εκεί και γενικά να μην υπάρχει κάτι που δεν στεγάζεται στον Βοτανικό».

Για το πότε θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες για την συλλογή των 20 εκ. ευρώ: «Εντός του επόμενου 15μερου θα μπορέσουμε να κάνουμε μια παρουσίαση σχετικά με το πως θα μπορέσει ο κόσμος να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τους Παναθηναϊκούς του εξωτερικού: «Σκοπός μας είναι να κάνουμε ενέργειες και εκτός συνόρων και θα ενημερώνονται άπαντες»

Για το θέμα τίτλων: «Θα συμφωνήσω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι παντού πρωταθλητής. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι πέρυσι ήμασταν στην Α2. Πρέπει να είμαστε όμως σε στέρεο έδαφος.

Στο ποδόσφαιρο πληρώνει ακόμα ο Σύλλογος το πρωτάθλημα του 2010 το οποίο πήγε στα 180 εκ. ευρώ και στο βόλει υπήρχε ένα μεγάλο άνοιγμα και μεγάλο μέρος του χρέους του Ερασιτέχνη προέρχεται από το άνοιγμα εκείνης της χρονιάς.

Υπομονή θα χρειαστεί και να βάζουμε στόχους εφικτούς και να μην είμαστε μόνο για φέτος αλλά να διασφαλίσουμε την παρουσία μας γενικότερα.

Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο ΠΑΟ θα έχει πολλά χρόνια ακόμα ζωής . Σκοπός είναι να μαζέψουμε όσο περισσότερους τίτλους και μετάλλια .

Είδα προηγουμένως μέσα μια αίθουσα γεμάτη με κύπελλα ,σκοπός να γεμίσει ένα ολόκληρο γήπεδο με τρόπαια. Επαναλαμβάνω ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε είναι το μουσείο . Λείπει από την Αθήνα και στον Βοτανικό έχουμε σχεδιάσει να είναι. Είμαστε ανταγωνιστικοί και θέλουμε τους τίτλους, αλλά αυτό μάλλον θα γίνει όταν μπούμε στον Βοτανικό».

Για τη Λεωφόρο: «Για να μπορέσουμε να πάρουμε τον Βοτανικό στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης, θα πρέπει να δοθεί η Λεωφόρος . Όμως δεν θα δώσουμε τίποτα αν δεν εξασφαλίσουμε τον δικό μας χώρο. Αν δεν γίνει αυτό που θέλουμε τότε η Λεωφόρος είναι του ΠΑΟ και δεν πρόκειται να την δώσουμε ποτέ».

Για το αν υπάρχει κάτι στο σημείο να θυμίζει …Παναθηναϊκό μετά την διπλή ανάπλαση «Από τη στιγμή που θα δοθεί στον Δήμο ξεφεύγει από τη δική μας ευχέρεια. Αλλά αυτό που έχει συζητηθεί είναι να λέγεται Παναθηναϊκό Πάρκο ώστε να θυμίζει την παντοτινή παρουσία του Παναθηναϊκού στον χώρο».

Για το γήπεδο μπάσκετ και τον Βοτανικό «Την Τετάρτη το πρωί υπάρχει μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κ. Μπακογιάννη και θα συζητηθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Στη συνέχεια θα υπάρξουν συναντήσεις των ομάδων εργασίας και θα γίνουν γνωστά περισσότερα πράγματα».

Για τις εγγραφές σε ακαδημίες « Ο γενικός διευθυντής κ. Σταύρος Ντίνος και το επιτελείο του κάνουν εξαίρετη δουλειά και όταν έρθει η ώρα θα γνωστοποιήσουν και φέτος τις λεπτομέρειες.

Το σίγουρο είναι ότι όταν θα έχουμε τις δικές μας εγκαταστάσεις τα παιδιά όλων μας θα πηγαίνουν στον Παναθηναϊκό μας σε όλα τα αθλήματα και έτσι δεν θα χρειάζεται η κόρη μου π.χ. να πηγαίνει καράτε σε άλλο σωματείο».

Για τις μακέτες του Βοτανικού «Σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές με αυτές του 2008, αλλιώς θα χτίζαμε κάτι απαρχαιωμένο. Θα χτίσουμε ότι καλύτερο γίνεται».

Για τον κόσμο και τα χρήματα: «Έχουμε πάρει πάρα πολύ σοβαρά το κομμάτι να παραμείνει ο Παναθηναϊκός ζωντανός αλλά χρειάζεται και την ανταπόκριση του κόσμου.

Δεν θέλω να φανταστώ ότι δεν θα μαζευτούν 20 εκ. ευρώ τα οποία είναι 8 ευρώ για κάθε Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα έρθουν οι εύποροι Παναθηναϊκοί να συμπληρώσουν το ποσό που λείπει.

Τα 20 εκ. δεν είναι για να αποπληρωθούν τα χρέη της ΠΑΕ αλλά για να μπουν στα μπάτζετ στη μεταβατική περίοδο , μαζί με του ποδοσφαίρου .Χρειάζονται χρήματα».

Για την αποπληρωμή των χρεών απάντησε ο κ. Τριαντόπουλος επισημαίνοντας «Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια από τα στελέχη του οικ. Τμήματος να γίνουν συμβιβασμοί διακανονισμοί και πληρωμές. Έχει διακανονιστεί 60%-70% των χρεών και στόχος μας είναι την Τρίτη χρονιά να αποπληρωθούν τα πάντα. Ο προϋπολογισμός μας είναι την Τρίτη χρονιά να μην οφείλει το σωματείο τίποτα».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς υπογράμμισε ο κ. Γιαννακόπουλος: «Σκοπός είναι να αποπληρωθούν τα χρέη και να μπαίνουν όλα τα χρήματα στα τμήματα. Σε οργανωτικό επίπεδο έχει γίνει πολύ καλή δουλειά αλλά πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Στο αγωνιστικό ο στόχος μας είναι να εδραιωθούμε στην Α1 και εξυπακούεται κάποια από τα τμήματα να έχουν πιο υψηλούς στόχους. Δημιουργεί όμως άγχος στις ομάδες, το οποίο δεν το θέλουμε, ωστόσο μπορεί να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε κάποιους τίτλους σε κάποιο ομαδικό».

Για την πάλη:«Αυτή την στιγμή θα περίμενα ότι όλοι κοιτάμε ένα δάσος . Θα έλεγα να κοιτάξεις που ήταν συνολικά ο Σύλλογος και στην πάλη να μπορέσουμε να κάνουμε λίγη υπομονή και να επανέλθουμε. Υπήρξε μια προτεραιότητα να επανέλθουν τα ομαδικά».

Για το πότε θα γίνει κίνηση για την ΠΑΕ «Δεν είναι στο χέρι το δικό μου. Σκοπός είναι να τα τρέξουμε ταυτόχρονα. Να μαζευτούν τα χρήματα από τον κόσμο και να γίνει το πρότζεκτ του Βοτανικού . Όταν γίνουν και τα δύο, την επόμενη ημέρα θα γίνει κίνηση για την ΠΑΕ».

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. ανέφερε«Περίμενα περισσότερο κόσμο από τους 200 που είμαστε σήμερα εδώ ωστόσο παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε όλοι μαζί και του χρόνου εύχομαι να είμαστε ακόμα περισσότεροι. Τα πρόσωπα όμως καταγράφονται και να είστε βέβαιοι στο μέλλον όταν θα γίνουμε χιλιάδες μέλη, όλοι εσείς θα έχετε πολύ περισσότερες δυνατότητες στον Σύλλογο».

Δημοσίευση στα Social Media