ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Oρθόδοξο «τσουνάμι»: Συλλαλητήριο Ελλήνων και Σέρβων κατά Κοσόβου και Σκοπίων – Υπό την «ομπρέλα» της Μόσχας – ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Μετά τον ντόρο που έκανε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης το ελληνικό συλλαλητήριο στο σύνταγμα το οποίο προσέλκυσε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στο σύνταγμα , παρακινήθηκαν  και οι Σέρβοι οι οποίοι ετοιμάζονται για μια δυναμική παρουσία στο Βελιγράδι σε πορεία υπέρ του  Κοσσυφοπεδίου  και

κατά της δύσης-ΕΕ. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και Ελληνες, ενώ η εκδήλωση γίνεται υπό την ομπρέλα της Μόσχας, μετά από εντολή του Β. Πούτιν.Την ημέρα που σηματοδοτεί την δέκατη επέτειο της ανεξαρτησίας της πρώην σερβική επικρατείας  στις 17 Φεβρουαρίου εκατοντάδες σερβικές ( ακροδεξιές τις ονομάζουν τα ξένα ΜΜΕ) οργανώσεις στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσουν αυτό που ονομάζουν  «Πορεία των Σέρβων για το Κοσσυφοπέδιο», αναφέρουν αλβανικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι Σέρβοι εθνικιστές αντιτίθενται σθεναρά στην ανεξαρτησία της πρώην επαρχίας, την οποία οι ίδιοι αποκαλούν ως  «λίκνο» του σερβικού έθνους και της  εκκλησίας.

«Με την ευκαιρία της δέκατης επετείου της παράνομης διακήρυξης της αποκαλούμενης ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια , οι πατριώτες της Σερβικής Δράσης, και της Πολιτιστικής Λέσχης Svetionik [Φάρος] θα οργανώσουν μια πορεία  για το Σερβικό Κοσσυφοπέδιο »,  ανακοίνωσε η οργάνωση στο Facebook που έχει αναλάβει την όλη οργάνωση .

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. στις 17 Φεβρουαρίου 2018 μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Βελιγράδι.

Το Κοσσυφοπέδιο διακήρυξε την  ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, έχοντας εκ των πραγμάτων αποσπασθεί το 1999,  ως αποτέλεσμα του βρώμικου  πολέμου του ΝΑΤΟ στη Σερβία.

Οι περισσότερες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αναγνώρισαν το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος εδώ και πολύ καιρό, αλλά πέντε κράτη της ΕΕ ,  η Ισπανία, η Ελλάδα, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Κύπρος  δεν το έπραξαν .

Η  Σερβία επίσης απολαμβάνει ισχυρή υποστήριξη από τη Ρωσία και την Κίνα για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, ενώ πίσω από τους διοργανωτές φέρονται να είναι και Ρώσοι ειδικοί .

Το Κοσσυφοπέδιο είναι επίσημα απαλλαγμένο από διεθνή εποπτεία, δεδομένου ότι το Διεθνές Πολιτικό Γραφείο, το όργανο υπεύθυνο για την επίβλεψη της ανεξαρτησίας, αποχώρησε το 2012. Η αποστολή της ΕΕ για το κράτος δικαίου, EULEX, παραμένει σε ισχύ, αν και με μειωμένες εξουσίες.

Η δυτικόφιλη  όμως σερβική αντιπολίτευση κατηγορεί για το συλλαλητήριο τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ως το άνθρωπο που κρύβεται από πίσω .

Ο νέος Πρόεδρος του αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζίβκοβιτς, δήλωσε ότι ένα συλλαλητήριο  για το Κοσσυφοπέδιο σε αυτό το πλαίσιο αντίληψης είναι το αποκορύφωμα των λανθασμένων κινήσεων.

«Είναι οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ευθύνη της διοργάνωσης με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος -SNS, Α. Αλεξάνταρ, και των  λεγεωναρίων  της φρουράς του και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς , οι οποίοι δεν θα ωφελήσουν  την Σερβία» , ανέφερε ο Ζιγκκόβιτς.

«Καλώ αυτά τα αγόρια να πάνε και να προστατεύσουν το Κοσσυφοπέδιο στο Κοσσυφοπέδιο! Το Κοσσυφοπέδιο δεν προστατεύεται στο δρόμο του Βελιγραδίου και στις γύρω καφετέριες του Βελιγραδίου , που ήταν όλοι αυτοί  την άνοιξη του 1999, όταν χρειάστηκε να υπερασπιστούν  το Κοσσυφοπέδιο;», είπε ο ίδιος.

Ενώ το πολιτικό σκηνικό έχει δυναμιτιστεί στην Σερβία ακριβώς λόγω  του συλλαλητηρίου, οι Αλβανοί εκφράζουν φόβους αύξησης της παρουσίας σερβικών παραστρατιωτικών ομάδων στα βόρεια του Κοσόβου.

Φοβούνται στην δύση (ΕΕ-Αλβανία) τους Σέρβους εθνικιστές οι οποίοι σημειώνουμε ότι έκαναν την εμφάνιση τους στα ορεινά υψώματα του Βόρειου Κοσσυφοπέδιου πριν κάποιες  ημέρες , πάνοπλοι με στόχο να δηλώσουν με ηχηρό τρόπο την παρουσία τους.

Συγκεκριμένα  αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης  ανέφεραν στις αρχές Ιανουαρίου 2018 ότι Σέρβοι άνδρες με στολές και εμβλήματα του σερβικού στρατού, οπλισμένοι με βαριά όπλα, έκαναν την εμφάνιση τους στα Βόρεια του Κοσσυφοπεδίου στα βουνά της Λεποσάβιτς.

Στην ουσία ομιλούμε για σερβικές στρατιωτικές πολιτοφυλακές έτοιμες να υπερασπιστούν τους Σέρβους που κατοικούν στην Βόρεια Μιτρόβιτσα. Κάτι που σημαίνει πως οι Σέρβοι αναμένουν κλιμάκωση και επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού.

Άλλωστε τα παραδείγματα του παρελθόντος στην Σερβία επιτάσσουν τέτοιες οργανώσεις κάτω από τον μανδύα των ΜΚΟ .

Από την άλλη πλευρά σερβικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών στο Βελιγράδι έχουν «ανακαλύψει» ότι εδώ και καιρό οι Αλβανοί ετοιμάζουν πυρετωδώς   ‘‘ειδικού τύπου στρατιωτικές επιχειρήσεις» εναντίον του βόρειου Κοσσυφοπεδίου .

Σε αυτόν τον πόλεμο, έχουν αμέριστη «συμπαράσταση»  όχι μόνο των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας αλλά και   ξένων μυστικών  υπηρεσιών , οι οποίες  ήδη τους  «παρέχουν» ουσιαστικές πληροφορίες στην περιοχή,  της οποίας η πλειοψηφία των κατοίκων  είναι Σέρβοι πολίτες.

Σέρβοι ανώτατοι  αξιωματικοί του στρατού όπως ισχυρίζονται από ακλόνητα στοιχεία και όχι απλές ενδείξεις , αναφέρουν ότι οι Αλβανοί ετοιμάζουν μαζική επίθεση  στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου….η οποία θα  πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου σε αυτό το μέρος .

Έτσι η οργάνωση ενός μόνο συλλαλητηρίου να φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει …την «σπίθα» που μπορεί να βάλει «φωτιά» σε ολόκληρα τα Βαλκάνια .

Oρθόδοξο «τσουνάμι»: Συλλαλητήριο Ελλήνων και Σέρβων κατά Κοσόβου και Σκοπίων – Υπό την «ομπρέλα» της Μόσχας – Βίντεο - Εικόνα0

Oρθόδοξο «τσουνάμι»: Συλλαλητήριο Ελλήνων και Σέρβων κατά Κοσόβου και Σκοπίων – Υπό την «ομπρέλα» της Μόσχας – Βίντεο - Εικόνα1

Oρθόδοξο «τσουνάμι»: Συλλαλητήριο Ελλήνων και Σέρβων κατά Κοσόβου και Σκοπίων – Υπό την «ομπρέλα» της Μόσχας – Βίντεο - Εικόνα2

Oρθόδοξο «τσουνάμι»: Συλλαλητήριο Ελλήνων και Σέρβων κατά Κοσόβου και Σκοπίων – Υπό την «ομπρέλα» της Μόσχας – Βίντεο - Εικόνα3

Oρθόδοξο «τσουνάμι»: Συλλαλητήριο Ελλήνων και Σέρβων κατά Κοσόβου και Σκοπίων – Υπό την «ομπρέλα» της Μόσχας – Βίντεο - Εικόνα4

pentapostagma.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.