ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οριστικό «λουκέτο» στη Χαλυβουργική λόγω ΔΕΗ – Κόβουν το ρεύμα

1 min read

Αναπόφευκτο φαίνεται πως είναι το «κανόνι» στην πάλαι ποτέ κραταιά Χαλυβουργία, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελόπουλου, καθώς η εταιρεία αδυνατεί να πληρώσει τα τεράστια χρέη της προς της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με κύκλους της Δημόσιας Επιχείρησης, όπως γράφει το newsbomb.gr δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά της για κατάθεση προτάσεων διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ανέρχονται σε 31,4 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα, η ΔΕΗ προχωρά άμεσα στην άρση της εκπροσώπησης της βιομηχανίας στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή στη διακοπή ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διοίκησης της Χαλυβουργικής απέτυχε να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο βιώσιμο πλάνο για την επανεκκίνηση της λειτουργίας της και την αποπληρωμή του χρέους της. Ως εκ τούτου, από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα υλοποιηθούν κανονικά οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης, με τη διοίκηση της εταιρείας να έχει ήδη στείλει την σχετική ειδοποίηση στον ΑΔΜΗΕ.
Η ΔΕΗ είχε ήδη από τον περασμένο μήνα δώσει εντολή για την άρση της εκπροσώπησης, καθώς είχαν αποβεί άκαρπες οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη Χαλυβουργική η οποία αρνήθηκε τις προτάσεις διακανονισμού με καταβολή έναντι οφειλής, ενώ έχει σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα να πληρώνει τα τιμολόγια που της αποστέλλονται.

Προ ημερών είχε εκδηλωθεί πρωτοβουλία από το υπουργείο Ενέργειας προκειμένου να δοθεί χρονικό περιθώριο και να παρουσιαστεί πλάνο αποπληρωμής από την πλευρά της Χαλυβουργικής, ωστόσο με βάση τις σημερινές εξελίξεις τα δεδομένα ανατρέπονται και όλα δείχνουν πως η εταιρεία οδηγείται αναπόφευκτα σε οριστικό «λουκέτο».

 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.