ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οριστικό: Επιβεβαιώνεται η παράδοση των ελληνικών TOMA Marder 1A3 στην Ουκρανία Τι αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ

1 min read

Και το Business Insider  συνεχίζει τις αποκαλύψεις που εκθέτουν ανεπανόρθωτα όχι μόνο  την κυβέρνηση, αλλά την ίδια τη  χώρα:

«Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Insider από κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο, η Κριστίν Λάμπρεχτ είχε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Δευτέρας με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η ελληνική πλευρά φέρεται να υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα αρχικά θα κάνει χωρίς τα μισά από τα 40 Marter που είχε υποσχεθεί η Γερμανία. Τα τεθωρακισμένα οχήματα θα πάνε στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, πρόκειται να αντικαταστήσει τα υπόλοιπα οχήματα στη διάρκεια του έτους από άλλα που θα κατασκευάσει η εταιρεία Rheinmetall».

Και καταλήγει η Business Insider:

«Με τον τρόπο αυτό σώθηκε η υπόσχεση που είχε δώσει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στην Ουκρανία»!

Όσο για την υπόσχεση περί ανταλλαγής των BMP-1 με τα Marder στην Ελλάδα, ποιος νοιάζεται…

Όπως είχε ανακοινώσει ο Όλαφ Σολτς, από τα 350 Marder του γερμανικού Στρατού μόνο τα 150 φέρονται να είναι επιχειρησιακά έτοιμα και αυτά είναι προφανές πως θα τα δώσει η Ελλάδα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η ανακοίνωση που εκδόθηκε μόλις χθες το βράδυ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την επικοινωνία Παναγιωτόπουλου- Λάμπρεχτ και ανέφερε:

«O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας κ. Κριστίνε Λάμπρεχτ (Christine Lambrecht), κατά την οποία συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας για την παραχώρηση από τη χώρα μας, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία, με αντικατάστασή τους με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder».

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις στις 18 Οκτωβρίου 2022 έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και προωθήθηκαν σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού.

pronews.gr 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.