ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οριστικό: Επιβεβαιώνεται η παράδοση των ελληνικών TOMA Marder 1A3 στην Ουκρανία Τι αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ

1 min read

Επιβεβαιώνουν και τα γερμανικά  ΜΜΕ το αποκλειστικό δημοσίευμα  αναφορικά με τα  ΤΟΜΑ Marder 1A3  ότι οι Γερμανοί θα παραδώσουν τελικά στην Ουκρανία τα Marder (που ειρήσθω εν παρόδω Γερμανός δημοσιογράφος τα είχε  αναφέρει ως «ταξί μάχης») που προορίζονταν για την Ελλάδα.

Έτσι όπως αναφέρει η γερμανική έκδοση της ιστοσελίδας Business Insider, 20 από τα Marder που θα έπαιρνε ο ΕΣ τώρα καταλήγουν στην Ουκρανία!

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η ιστοσελίδα:

«χωρίς τη βοήθεια της Ελλάδας, η Γερμανία προφανώς δεν θα μπορούσε να τηρήσει την υπόσχεσή της να παραδώσει τεθωρακισμένα μάχης Marder στην Ουκρανία»

Σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο, «μετά από μυστικές συνομιλίες με την υπουργό Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ, η Ελλάδα συμφώνησε να πάρει τελικά τα μισά από τα 40 θωρακισμένα οχήματα Marder που είχε υποσχεθεί πριν λίγους μήνες να της δώσει η Γερμανία, στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής με σοβιετικής κατασκευής ΒΜP-1, τα οποία εστάλησαν στην Ουκρανία».

Αυτό γιατί τα άλλα μισά θα καταλήξουν στην Ουκρανία.

Και το Business Insider  συνεχίζει τις αποκαλύψεις που εκθέτουν ανεπανόρθωτα όχι μόνο  την κυβέρνηση, αλλά την ίδια τη  χώρα:

«Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Insider από κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο, η Κριστίν Λάμπρεχτ είχε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Δευτέρας με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η ελληνική πλευρά φέρεται να υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα αρχικά θα κάνει χωρίς τα μισά από τα 40 Marter που είχε υποσχεθεί η Γερμανία. Τα τεθωρακισμένα οχήματα θα πάνε στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, πρόκειται να αντικαταστήσει τα υπόλοιπα οχήματα στη διάρκεια του έτους από άλλα που θα κατασκευάσει η εταιρεία Rheinmetall».

Και καταλήγει η Business Insider:

«Με τον τρόπο αυτό σώθηκε η υπόσχεση που είχε δώσει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στην Ουκρανία»!

Όσο για την υπόσχεση περί ανταλλαγής των BMP-1 με τα Marder στην Ελλάδα, ποιος νοιάζεται…

Όπως είχε ανακοινώσει ο Όλαφ Σολτς, από τα 350 Marder του γερμανικού Στρατού μόνο τα 150 φέρονται να είναι επιχειρησιακά έτοιμα και αυτά είναι προφανές πως θα τα δώσει η Ελλάδα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η ανακοίνωση που εκδόθηκε μόλις χθες το βράδυ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την επικοινωνία Παναγιωτόπουλου- Λάμπρεχτ και ανέφερε:

«O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας κ. Κριστίνε Λάμπρεχτ (Christine Lambrecht), κατά την οποία συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας για την παραχώρηση από τη χώρα μας, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία, με αντικατάστασή τους με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder».

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις στις 18 Οκτωβρίου 2022 έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και προωθήθηκαν σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού.

pronews.gr 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.