ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οργή Βερολίνου για εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκου βουλευτή σε γερμανικό έδαφος Αυστηρό μήνυμα Baerbock

1 min read

Η προεκλογική εμφάνιση Τούρκου βουλευτή σε τζαμί των Γκρίζων Λύκων στη Β. Ρηνανία Βεστφαλία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γερμανικού υπΕξ.
«Όχι» στη ρητορική μίσους.
Η πρόσφατη όμως προεκλογική εκδήλως του βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάππυξης (AKP) Μουσταφά Ατσικγκιέζ στο Τζαμί Γιουνούς Εμρέ της πόλης Νόις στη Βόρεια Ρηνανία-Bεστφαλία, το οποίο πρόσκειται στην οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι» ξεπέρασε τα όρια, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο Βερολίνο.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Ατσικγκιέζ έκανε λόγο μπροστά στους συγκεντρωμένους ψηφοφόρους για «εξόντωση των Κούρδων», τους οποίους ταυτίζει με το PKK και τους αποκαλεί συλλλήβδην «γκιουλενιστές».

Όχι στην τουρκική «ρητορική μίσους» επί γερμανικού εδάφους

Δεν άργησε όμως να έρθει η σκληρή αντίδραση από την Γερμανίδα υπ. Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία τη Δευτέρα μάλιστα κάλεσε σε διάλογο στο γερμανικό υπ. Εξωτερικών εκπροσώπους της τουρκικής πρεσβείας, προειδοποιώντας επί της ουσίας ότι θα υπάρξουν συνέπειες, σε περίπτωση που πολιτικοί από την Τουρκία δεν σέβονται όσα ισχύουν στη Γερμανία για προεκλογικές εκδηλώσεις εκπροσώπων ξένων χωρών επί γερμανικού εδάφους.
Μετά τη συνάντηση μάλιστα το γερμανικό υπ. Εξωτερικών δήλωσε με δύο αναρτήσεις στο twitter τα εξής, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα προς την τουρκική πλευρά:

«Εμφανίσεις όπως αυτή του Τούρκου βουλευτή στο Νόις δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Η πρόκληση και η ρητορική μίσους δεν έχουν θέση στη Γερμανία (…)
Καταστήσαμε σαφές ότι εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο προεκλογικών εκστρατειών άλλων χωρών, θα πρέπει να εγκρίνονται εκ των προτέρων από εμάς. Εάν Τούρκοι πολιτικοί εκπρόσωποι δεν σέβονται τους κανόνες, θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.