ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οργή στους βουλευτές και τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση κάποιων «πεθαμένων» Πασόκων

1 min read

«Βράζουν» από εχθές το μεσημέρι έπειτα από την ανακοίνωση του μίνι ανασχηματισμού πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αν και έχουν φάει πολλά ηχηρά «χαστούκια» στις περιφέρειες τους για τα ψέματα και τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης, δεν έχουν υπουργοποιηθεί.

Πρόκειται για τα ίδια στελέχη που έχουν υπερασπιστεί στο ακέραιο όλες τις παλινωδίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και που τη δευτέρα το πρωί θα βλέπουν να ορκίζονται υπουργοί στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν έχει περάσει πολύς καιρός που έκαναν σκληρές επιθέσεις στην Κουμουνδούρου και στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Θάνου Μωραίτη ο οποίος δεν έχει περάσει αρκετός καιρός που υποστήριζε ότι δεν θα συνεργαστεί ποτέ με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. Μετά άλλαξε άποψη…

Εκτός όμως της προσωπικής πικρίας και απογοήτευσης υπαρκτή είναι και η πολιτική διαφωνία. Στελέχη που είναι στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ για δεκαετίες ανησυχούν για την στροφή στην Κεντροαριστερά και τη διαφαινόμενη «πασοκοποίηση» του κόμματός τους.

Αναρωτιούνται αν μακροπρόθεσμα θα τους κάνει καλό και αμφισβητούν ακόμη και τα βραχυπρόθεσμα οφέλη. Οι μεταγραφές δεν φέρνουν ψήφους, υποστηρίζουν, απλά διευκολύνουν την παραμονή στην εξουσία.

Μιλούν για κίνδυνο αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του κόμματος και ετοιμάζονται για τις εσωκομματικές μάχες που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές, με βάση βεβαίως και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Απέναντι στους ανησυχούντες οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αντιπαρατάσσουν το επιχείρημα ότι με τις κινήσεις που κάνει ο πρωθυπουργός διασφαλίζεται η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στο αριστερό τμήμα του πολιτικού φάσματος.

«Δε θα είναι πια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» εξηγούν. Δέχονται βέβαια το ερώτημα αν μετά τις κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει σε νέο φορέα, αλλά αυτή την απάντηση τη γνωρίζουν ελάχιστοι.

Επιπλέον, ο ανασχηματισμός ήρθε να επιβεβαιώσει ένα στοιχείο που έχει καταγραφεί και σε άλλες επιλογές του Αλέξη Τσίπρα: την προσπάθεια να προωθηθούν νεώτερα στελέχη από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και σε παραβίαση της «κομματικής επετηρίδας», κάτι που όμως αφήνει δυσσαρεστημένα πολλά στελέχη που αγωνίστηκαν για να κυβερνήσει η παράταξη και που πλέον νιώθουν απομονωμένα.

Η τακτική αυτή είχε φανεί από αρκετό καιρό πριν, ήδη από την υπουργοποίηση στελεχών όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου, όπως και την προώθηση σε όλο και πιο κεντρικό ρόλο του Δημήτρη Τζανακόπουλου, την αναβάθμιση Χαρίτση κ.λπ.

Με ανάλογο τρόπο τώρα υπουργοποιείται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο Κώστας Μπάρκας.

Σε κάθε περίπτωση, επιμένουν ότι «ο σχεδιασμός παραμένει οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο», γεγονός που δίνει ορίζοντα στους βουλευτές. Με την ήττα να έχει προεξοφληθεί γνωρίζουν ότι τουλάχιστον οι μισοί δε θα είναι στην επόμενη Βουλή, οπότε θέλουν η θητεία τους να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.