ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οργή στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί χτυπούν το κεφάλι 15χρονου στο έδαφος για να τον συλλάβουν

1 min read

Σάλο έχει προκαλέσει στη Φλόριντα η βάναυση σύλληψη ενός 15χρονου Αφροαμερικανού από δύο αστυνομικούς.

Βίντεο-ντοκουμέντο κατέγραψε το άγριο περιστατικό, το οποίο συνέβη την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Ταμαράκ. Σε αυτό φαίνεται ένας από τους αστυνομικούς να ρίχνει τον νεαρό στο έδαφος για να τον ακινητοποιήσει. Ένας άλλος έρχεται τότε από πάνω του, του αρπάζει το κεφάλι και του το χτυπάει στο οδόστρωμα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, του ρίχνει και μια γροθιά στο πρόσωπο, την ίδια ώρα που ο άλλος αστυνομικός επανέρχεται και του φέρνει τα χέρια στην πλάτη για να του περάσει χειροπέδες. Ο νεαρός που κείτεται στο έδαφος, είναι εντελώς ανήμπορος να αντιδράσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η οικογένειά του υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί αρχικά τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού και στη συνέχεια όρμηξαν πάνω του, όταν αυτός προσπάθησε να σηκώσει ένα κινητό τηλέφωνο που είχε πέσει από τα χέρια ενός συμμαθητή του.

Σημειώνεται ότι δίπλα του βρίσκεται από πριν ένας άλλος νεαρός, ο οποίος είναι εξίσου πεσμένος στο έδαφος.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ πλήθος κόσμου ζητά την απόλυσή τους.

Ο εισαγγελέας της επαρχίας Μπράουαρντ στην οποία συνέβη το επεισόδιο απέσυρε όλες τις κατηγορίες κατά του 15χρονου, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση των αστυνομικών.

Ο σερίφης της επαρχίας, ωστόσο, υπερασπίζεται τους υφισταμένους του χαρακτηρίζοντας την απόφαση του εισαγγελέα πρόωρη και λάθος.

Η βιαιότητα σε βάρος του 15χρονου έχει εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής, στην οποία από τον Ιανουάριο έχει τοποθετηθεί νέος σερίφης μετά την απόλυση του προκατόχου του για παραλείψεις και αβλεψίες πριν από το μακελειό στο λύκειο του Πάρκλαντ τον Φεβρουάριο του 2018.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.