ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οργή στα κόμματα για το αυταρχικό χαράτσι 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των 60

1 min read

Σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων που κάνουν λόγο για εισπρακτικό μέτρο

Με οργισμένες ανακοινώσεις, σύσσωμα τα κόμματα καταδικάζουν το νέο μέτρο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν έχει εφαρμοστεί σε καμία άλλη χώρα μέχρι στιγμής!

Τα κόμματα εκφράζουν την αγανάκτησή τους και τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, όχι μόνο εξακολουθεί να αφήνει το ΕΣΥ να καταρρέει, αλλά ταυτόχρονα εφαρμόζει μια τιμωρητική τακτική σε βάρος των πολιτών και συγκεκριμένα των χαμηλοσυνταξιούχων, με μέτρα που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα μέσω του εξαντλητικού προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60.

ΣΥΡΙΖΑ: «Μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης»

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μετάθεση των ευθυνών στους πολίτες από έναν αποτυχημένο πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης: «Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες. Αυτή τη φορά στοχοποιεί τους άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί. Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: «Ο πρωθυπουργός ξέχασε να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ»

«Η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα. Στο “και πέντε” ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει. Όμως πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, έπρεπε να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος. Δεν μπορεί να ελέγχει ένας ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό. Ας τολμήσει. Δυστυχώς βέβαια, για μία ακόμα φορά, “ξέχασε” να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ» αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

ΚΚΕ: Θεσπίζουν την «ατομική ευθύνη» με ποινή

«Καταπέλτης» ήταν και η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Απ’ την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εναποθέσει την αντιμετώπισή της στην “ατομική ευθύνη”, για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα και προσθέτει:

«Σήμερα κάνει ένα βήμα παραπέρα, θεσπίζοντας την “ατομική ευθύνη” με ποινή -αναγκάζοντας τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα- χωρίς πάλι να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, ούτε για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς. Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η πορεία της πανδημίας και ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων επιβεβαιώνει ότι ο έγκαιρος και μαζικός εμβολιασμός είναι μεν αναγκαίος, όχι όμως ικανός από μόνος του για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού. Ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη της ίδιας “συνταγής” που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, των καθημερινών ρεκόρ σε κρούσματα και της εκτόξευσης διασωληνωμένων και θανάτων» αναφέρει το ΚΚΕ.

ΜέΡΑ 25: Ο αυταρχισμός πάει πακέτο με το οικονομικό όφελος

Αιχμές για οικονομικό όφελος από τα πρόστιμα στους πολίτες άφησε σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25: «Μετά από αφύσικη καθυστέρηση, η Μητσοτάκης Α.Ε. έδειξε την πραγματική της φύση στους συμπολίτες άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί. Μια φύση όπου ο αυταρχισμός πάει πακέτο με το οικονομικό όφελος» ήταν το σχόλιο του κόμματος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.