ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οργή για τη σιωπή της κυβέρνησης στις ανεξέλεγκτες τουρκικές προκλήσεις

1 min read

Προ των ευθυνών της για τις ολοένα αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις έφεραν την κυβέρνηση οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος.

Στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια για την υπόθεση Λιγνάδη, ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε ευθύνες στον πρωθυπουργό και για τις ύβρεις του «σουλτάνου». «Για τις πράξεις αυτές πρέπει να απολογηθείτε εσείς, όχι εγώ, η κυρία Γεννηματά, ο κ. Κουτσούμπας, ο κ. Βαρουφάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί – για τις πράξεις όχι μόνο στο θέμα Λιγνάδη, για τις πράξεις σας εν γένει, για το σουρωτήρι στο Αιγαίο από τα τουρκικά πλοία. Για αυτά, για αυτές τις πράξεις! Αυτές οι πράξεις είναι απαράδεκτες και χυδαίες!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, αιχμηρή υπήρξε η σχετική αναφορά και της Φώφης Γεννηματά, η οποία κατήγγειλε πως η κυβέρνηση «δεν διασφάλισε ούτε τη δέσμευση της Τουρκίας ότι θα αποφύγει νέες προκλητικές ενέργειες», με αποτέλεσμα εκείνη να αλωνίζει και πάλι στο Αιγαίο, καθώς «το Cesme κοντεύει να φτάσει στο Λαύριο» και μάλιστα, όπως είπε, λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του νέου γύρου των διερευνητικών συνομιλιών στην Αθήνα.

Δριμύ «κατηγορώ» εξαπέλυσε και ο Κυριάκος Βελόπουλος, επισημαίνοντας πως ο Ταγίπ Ερντογάν για πρώτη φορά άλλαξε τις ονομασίες των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, λέγοντας ότι είναι τουρκικά νησιά. «Αυτό και μόνο έπρεπε όλους να μας συσπειρώσει και να γίνουμε ατσάλι εδώ μέσα. Όλοι οι Έλληνες βουλευτές θα έπρεπε να δείξουν στον ελληνικό λαό ότι ο Έλληνας δεν πρέπει να φοβάται, ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε», σημείωσε.

Προσέθεσε, μάλιστα, πως με μια τέτοια χώρα δεν συζητάς, ούτε πηγαίνεις στη Χάγη, μιλώντας για μια Ελλάδα «ηττοπαθή» και «υποχωρητική», όταν η Τουρκία του «Χίτλερ» Ερντογάν «παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, παραβιάζει το Αιγαίο, διακορεύει, βιάζει την υφαλοκρηπίδα μας και εμείς δεν μιλάμε. Μια Ελλάδα που ανέχεται τον βιασμό της», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.