ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οργή Ευρωπαίων για την «αστεία» πρόταση της Κομισιόν για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

1 min read

Την οργή τους κατά της Κομισιόν για την «αστεία», όπως είπαν, πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο εξέφρασαν χώρες από όλη την Ευρώπη, ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης των υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες.

Η πρόταση της Κομισιόν βάζει το πλαφόν στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα τη στιγμή που σήμερα είναι στα 115 ευρώ.

Πολλές χώρες αντέδρασαν έντονα. Η Ισπανία χαρακτήρισε πρόταση «αστεία» και η Ελλάδα «παράλογη».

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό ενέργειας κ Σκρέκα, η πρόταση της Κομισιόν στέλνει το λάθος μήνυμα στις αγορές λέγοντας ουσιαστικά ότι η ΕΕ έχει να πληρώσει τόσα πολλά για φυσικό αέριο.

Στόχος της Αθήνας σήμερα είναι να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει η πλειοψηφία 15 κρατών ώστε να ρίξουμε το πλαφόν μεταξύ 150 – 200 ευρώ.

Πριν την έναρξη του Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των 15 όπου επιβεβαίωσαν να κρατήσουν κοινή στάση και να ζητήσουν την παρουσίαση μιας καινούργιας πρότασης με σημαντικές βελτιώσεις ώστε να εγκριθούν και οι 3 κανονισμοί – για τους άλλους 2 καίγεται η Γερμανία να εγκριθούν – σε επόμενο έκτακτο συμβούλιο στις 11 ή 13 Δεκέμβριου.

Ένα έμμεσο βέτο εν ολίγοις που μάλλον πιάνει καθώς η Γερμανία έκανε δεκτή την πρόταση των «15» και δεσμεύεται να διαπραγματευτεί με καλή πίστη το πλαφόν στην επόμενη συνάντηση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.