ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οργή Ακάρ για Γαλλία και ΗΠΑ: Οσοι κάνουν νταηλίκια στην Αν. Μεσόγειο θα φύγουν – Η άρση του εμπάργκο στη Κύπρο θα φέρει σύγκρουση

1 min read

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του προς αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ανέφερε πως

«στην ανατολική Μεσόγειο έρχονται κάποιοι απο αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων και κάνουν νταηλίκια και παίζουν τον ρόλο του προστάτη και της ασπίδας. Θα έρθουν, και θα φύγουν όπως ήρθαν. Εσείς αν προσπαθείτε να αλλάξετε της ισορροπίες αφού πήρατε την απόφαση άρσης του εμπάργκο στη νότια Κύπρο, αυτό δεν θα φέρει την ειρήνη αλλά την σύγκρουση, δεν θα φέρει την λύση αλλά την μη επίλυση του ζητήματος».

Στο μεταξύ, χθες Η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» σε δημοσίευμά της αναφέρει πως το «Ορούτς Ρέις», μετά τη Navtex που λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου, θα πλησιάσει περισσότερο τη Ρόδο αλλά και το Καστελλόριζο και θα συνεχίσει τις έρευνές του μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως τo «Ορούτς Ρέις» σε δεύτερη και τρίτη φάση θα κάνει έρευνες έως το όριο των χωρικών υδάτων της Ρόδου και του Καστελλόριζου σε ένα πεδίο 15 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Αρχικά έχει κηρύξει Navtex μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, όμως θα συνεχίσει μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου, γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Αν όσα γράφει η «Yeni Safak» ισχύουν, τότε το επόμενο βήμα της Αγκυρας είναι να κάνει έρευνες στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων, γεγονός που θεωρείται πως μπορεί να ανεβάσει επικίνδυνα το θερμόμετρο.

O εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της «Die Welt» και τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα.

«H είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην “Die Welt” για την Aνατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας.

Oι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα, το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της Aνατολικής Μεσογείου και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στη διεθνή πρακτική και στο Δίκαιο.

Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψευδή δημοσιεύματα, ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή», αναφέρει ο Χαμί Ακσοϊ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.