ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ώρα αποφάσεων για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο

1 min read

Ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι το lockdown που επιβλήθηκε στην Αττική φαίνεται ότι από τις πρώτες ώρες της επιβολής του δείχνει να έχει μειώσει την κινητικότητα, αλλά είναι λογικό να μην υπάρχει η συμμόρφωση του περασμένου Μαρτίου, όταν ο κόσμος ήταν πολύ πιο φοβισμένος.

Οκ. Γώγος τόνισε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν είναι σοβαρά, αλλά αυτό που θα κρίνει την επιτυχία του lockdown είναι η πιστή τήρηση των μέτρων. Συμπλήρωσε δε πως η χρήση της μάσκας είναι εξαιρετικά σημαντική και δεν πρέπει να την ξεχνάμε.

Εξαδάκτυλος: Μην προεξοφλούμε παράταση lockdown

Να μην προεξοφλούμε ότι δεν θα δούμε αποτελέσματα από το σκληρό lockdown στην Αττική έως τις 28 Φεβρουαρίου, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Θύμισε ότι κατά το δεύτερο lockdown του Νοεμβρίου που έγινε τμηματικά και ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου, σε τέσσερις εβδομάδες, στις 14 Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη άρση περιορισμών.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι σε σχέση με το lockdown του Νοεμβρίου η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη από πλευράς ιικού φορτίου αλλά είναι χειρότερη από πλευράς επιβάρυνσης του Συστήματος Υγείας ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο επιβαρυντικό στοιχείο, το οποίο είναι οι μεταλλάξεις.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι δεν φαίνεται να αποτελεί «το πολύ μεγάλο πρόβλημα», χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ενδεχόμενο σκληρού lockdown. Πρόσθεσε ότι όχι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη αλλά γενικώς είναι της άποψης ότι τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα καθώς έχουν μικρότερο κόστος τόσο υγειονομικό όσο και οικονομικό και διαρκούν λιγότερο.

Οπως αναφέρει το enikos.gr, σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει και καλείται να εισηγηθεί νέα μέτρα για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Εύβοια και Ρέθυμνο. Οι τρεις τελευταίες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν την Αττική στο «σκληρό» lockdown, ενώ διχασμένοι εμφανίζονται οι ειδικοί για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, της οποίας τα λύματα έδειξαν διπλασιασμό του ιικού φορτίου στο διάστημα της προηγούμενης εβδομάδας. Κάποιοι θεωρούν ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη ακόμα ενώ άλλοι επιμένουν στη λήψη μέτρων «χθες» για να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση. Την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο όπως είπε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν έγινε κάποια συζήτηση για επιπλέον μέτρα.

Για την περιοχή της Αχαΐας, όπου τα 97 κρούσματα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, οι επιστήμονες φαίνεται πως έχουν ήδη καταλήξει σε εισήγηση για συστηματοποίηση των περιορισμών. Τα ενεργά κρούσματα πλέον αγγίζουν τα 530 με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Πάτρα, όπου η πληρότητα στις κλινικές covid των δύο νοσοκομείων της πόλης αγγίζει το 80%.

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων μέτρων, όπως αυτά που είναι σε ισχύ στο Δήμο Ρεθύμνου έως την 1 Μαρτίου, και στους υπόλοιπους δήμους της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, μετά και τον εντοπισμό συρροών κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές.

Συναγερμός και στην Εύβοια, όπου μέσα σε ένα 48ωρο καταγράφηκαν 92 κρούσματα

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.