ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΟΠΕΚΑ: Ανακοινώθηκε η νέα πληρωμή για τα αναπηρικά επιδόματα

1 min read

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε μετά το λάθος πότε τελικά θα γίνει η πληρωμή των ορθών ποσών για τα αναπηρικά επιδόματα στους δικαιούχους.

Σημειώνουμε ότι οι δικαιούχοι είχαν παρατηρήσει πως μπήκαν λιγότερα χρήματα στο λογαριασμό τους τον περασμένο μήνα, με τον ΟΠΕΚΑ να αποδίδει τα διαφοροποιημένα ποσά σε τεχνικό πρόβλημα.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ:

«Την Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023, θα γίνει η απόδοση των ορθών ποσών στους δικαιούχους των αναπηρικών επιδομάτων, που παρατήρησαν διαφοροποιημένο το ποσό της τακτικής μηνιαίας καταβολής που λαμβάνουν.

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του πως το τεχνικό πρόβλημα, που διαπιστώθηκε στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναντιστοιχίες ανάμεσα στο δικαιούμενο και στο καταβαλλόμενο ποσό των επιδομάτων, έχει επιλυθεί.

Η έκτακτη καταβολή των ορθών ποσών θα πραγματοποιηθεί αυτόματα στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο κάθε δικαιούχος».

Σημειώνεται ότι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση αναπηρικών επιδομάτων είναι τα εξής:

Επίδειξη εγγράφου απόδοσης ΑΜΚΑ ή γνώση του ΑΜΚΑ

  1. Επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου
  2. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης από τρίτα πρόσωπα (γονέα, εκπρόσωπο, πληρεξούσιο, δικαστικό συμπαραστάτη, εν διαστάσει γονείς που ασκούν την επιμέλεια των τέκνων, επίτροπο ορφανών ανάπηρων τέκνων) εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών, θα προσκομιστούν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας σε περίπτωση ανηλίκου τέκνου.
  3. Φωτοαντίγραφο πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου καταθετικού λογαριασμού τραπέζης ή ΕΛΤΑ (ΙΒΑΝ) με δικαιούχο ή συνδικαιούχο τον δικαιούχο της προνοιακής παροχής.
  4. Οι πολίτες άλλων χωρών, οφείλουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα ανά περίπτωση έγγραφα από τα οποία να προκύπτει η νόμιμη διαμονή στη χώρα.
  5. Οι ομογενείς οφείλουν να προσκομίσουν αντίγραφο του Ειδικού Δελτίου Ομογενούς.
  6. Στην περίπτωση παράτασης χορήγησης προνοιακής αναπηρικής, λόγω λήξης της προηγούμενης γνωμάτευσης της υγειονομικής επιτροπής απαιτείται η προσκόμιση της προηγούμενης γνωμάτευσης της επιτροπής.

Το αποτέλεσμα πιστοποίησης αναπηρίας του αιτούντα (πρώτου ή δεύτερου βαθμού) μετά την παρέλευση 10ημέρου από την ημέρα κοινοποίησης της απόφασης της υγειονομικής επιτροπής των ΚΕΠΑ αποστέλλεται ηλεκτρονικά από το πληροφοριακό σύστημα του ΚΕΠΑ στο αντίστοιχο σύστημα του ΟΠΕΚΑ. Η πλήρης ηλεκτρονική διαδικασία που προαναφέραμε, εφαρμόζεται στις περιφερειακές ενότητες της χώρας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα), όπου εκ παραλλήλου εφαρμόζεται και η διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 215 του ν. 4512/2018 και της υπ’ αριθμ. Δ12/Γ.Π, οικ. 2738/36/2018(ΦΕΚ Β’57) κοινής υπουργικής απόφασης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.