ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ομολόγησε ο βασικός μάρτυρας: Το Μαξίμου επέλεξε σε ποια ΜΜΕ θα μοιράσει τα λεφτά της «λίστας Πέτσα»

1 min read

«Κόλαφος» ήταν η κατάθεση του βασικού μάρτυρα για το σκάνδαλο της υπόθεσης με την λίστα Πέτσα που μοίρασε εκατομμύρια στα ΜΜΕ για να διαφημίσουν την καμπάνια για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Προέδρος της Initiative, Μιχάλης Γκάλγκος κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή παραδέχτηκε ότι στον κατάλογο της διανομής των χρημάτων, συμπεριλήφθηκαν μέσα τα οποία πρότεινε η ίδια η κυβέρνηση!

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επιχείρησε να πείσει ότι δεν υπήρξε πολιτική παρέμβαση στις  επιλογές των μέσων, τελικά παραδέχτηκε ότι υπήρξαν παρεμβάσεις προκειμένου κάποια ΜΜΕ να πάρουν χορήγηση, και κάποια άλλα να αποκλειστούν. Ο ίδιος παραδέχτηκε μάλιστα ότι ήταν εντολή Μαξίμου να μην πάρει ούτε ευρώ η εφημερίδα Documento, πρόταση με την οποία συμφώνησε και η εταιρία.

Αναφορικά με το έγγραφο Πέτσα, το οποίο καταδεικνύει ότι τα λεφτά διοχετεύτηκαν στα ΜΜΕ που είναι φιλικά προς την κυβέρνηση, ο κ. Γκάλγκος δήλωσε ότι πρόκειται για «παρερμηνεία» και ότι έναν μήνα η Initiative Media με επιστολή της προς την προεδρία της κυβέρνησης ζήτησε να διορθωθεί η διατύπωση.

Αντιδρώντας στους ισχυρισμούς του προέδρου της  Initiative, ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι το «διορθωτικό» έγγραφο δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να έγινε πλαστογραφία.

«Ο επικεφαλής της εταιρίας  Initiative Μιχ. Γκάλγκος η οποία  μοίρασε τα χρήματα της λίστας Πέτσα στα ΜΜΕ, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο! Το Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβει άλλο τον Στέλιο Πέτσα» σχολίασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη στην Εξεταστική Επιτροπή:

Η δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Καταπέλτης για την κυβέρνηση η ομολογία του βασικού μάρτυρα της Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή. Ο επικεφαλής της εταιρίας Initiative Μιχ. Γκάλγκος η οποία μοίρασε τα χρήματα της λίστας Πέτσα στα ΜΜΕ, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο! Ότι χωρίς δημόσια πρόσκληση, ο κατάλογος των ΜΜΕ επελέγη αποκλειστικά από την Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλ. από τον κ. Πέτσα!

«Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και η Αναθέτουσα Αρχή (δηλ. η Προεδρία της Κυβέρνησης) ενέκρινε και αποφάσιζε», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε ακόμη ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της εταιρίας Iniative και της Κυβέρνησης, υλικό το οποίο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αρχή και ακόμη δεν έχει προσκομισθεί.

Ο μάρτυρας αποκάλυψε επίσης όλες τις διαδικασίες λογοκρισίας και αποκλεισμού, των ΜΜΕ που δεν ήταν αρεστά στην κυβέρνηση. Η σημερινή δυσάρεστη για την Ν.Δ. συνεδρίαση , επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που οδήγησαν στην σύσταση της Εξεταστικής.

Ως εκ τούτου το Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβει άλλο τον Στ.Πέτσα» καταλήγουν.

Πηγή newsbreak

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.