ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ομολογία Σταϊκούρα: «Δεν θα γίνουν φοροελαφρύνσεις»!

1 min read

Ανεκπλήρωτες φαίνεται ότι θα μείνουν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για φορολογικές ελαφρύνσεις μόνιμου χαρακτήρα από την επόμενη χρονιά. «Φρένο» στις σχετικές προσδοκίες έβαλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αποδίδοντας την αλλαγή πλάνων στην υγειονομική κρίση του Covid-19.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο υπουργός τόνισε ότι η κατάρτιση του Προϋπολογισμού για το 2021 είναι ίσως η πιο δύσκολη από κάθε άλλη χρονιά λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας πως «με τόσο μεγάλη αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να στοιχειοθετήσεις συγκεκριμένες πολιτικές με χαρακτηριστικά μονιμότητας». Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στον Προϋπολογισμό θα ενσωματωθούν οι μέγιστες δυνατές παρεμβάσεις για τον περιορισμό των συνεπειών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και, εάν είναι εφικτό -όπου είναι εφικτό-, θα υπάρχουν παρεμβάσεις στη φορολογική πολιτική με μειώσεις φόρων.

Επί του παρόντος, το οικονομικό επιτελείο επικεντρώνεται στην παράταση υφιστάμενων μέτρων και την ενεργοποίηση πρόσθετων παρεμβάσεων για την τόνωση της ρευστότητας στην οικονομία και την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων από τον κορονοϊό. Ειδικότερα, σχεδιάζεται παράταση για τα επιδόματα ανεργίας, τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», όπως και παράταση των αναστολών πληρωμών φόρων και εισφορών για όσους επλήγησαν έως τον Μάρτιο του 2021. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι όποιες αναστολές φόρων και εισφορών ισχύουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα επεκταθούν έως το πρώτο τρίμηνο του 2021 και στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση αποπληρωμής των συσσωρευμένων υποχρεώσεων σε 12 άτοκες ή 24 έντοκες (επιτόκιο 2,5%) δόσεις.

Όσον αφορά τα ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι εξετάζονται πολλοί τρόποι, ίσως και συνδυαστικά, πως υπάρχουν σκέψεις και για επέκταση αλλά και για εθελοντική συμφωνία μεταξύ των μερών, ώστε να υπάρχει κίνητρο από την πλευρά των ιδιοκτητών να προχωρήσουν σε μείωση των ενοικίων. Τον επόμενο μήνα αναμένεται να «τρέξει» και ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, καλύπτοντας και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Εκτιμάται πως οι ενισχύσεις θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.