ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ομολογία σοκ: Εκατοντάδες νεκροί στην Ελλάδα από Covid-19 ενώ είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου!

1 min read
  • Σε μία κυνική ομολογία πως… «το 4% των νεκρών με Covid-19 αφορά ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί με μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού» προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Το ποσοστό αυτό ισοδυναμεί με περίπου 250 νεκρούς από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.
  • Μία δήλωση που έρχεται λίγες ώρες μετά τις κατηγορίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες που πέθαναν από κορωνοϊό γιατί δεν έκαναν το εμβόλιο. 
  • Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Αρκουμανέα (που απαλλάχθηκε από τις ευθύνες του με τον έκτακτο νόμο ασυλίας των υπευθύνων για την διαχείριση της πανδημίας) από τους θανάτους που έχουν καταγράφει από κορωνοϊό, «μόνο το 4% αφορά ασθενείς που είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου», ενώ σημείωσε επίσης ότι αντίστοιχο ποσοστό αφορά ασθενείς με σοβαρή κατάσταση που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Ουσιαστικά σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ οι νεκροί που είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου είναι τουλάχιστον 250 άτομα, ένα καθόλου αμελητέο ποσοστό και αυτό βρέθηκε αν θεωρήσουμε πως αναφέρεται στο 4% από τον Δεκέμβριο, κάτι το οποίο δεν έχει διευκρινίσει ο κ.Αρκουμανέας. Δηλαδή εάν οι δηλώσεις του αφορούν για τους νεκρούς από την αρχή της πανδημίας αυτοί αυξάνονται ακόμη περισσότερο. 

Επιπλέον να τονίσουμε πως ο ίδιος καλύπτεται από το νόμο για τυχών «λάθη» στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, κάτι που πλέον ισχύει βέβαια και για τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. 

Να σημειώσουμε πως πρόσφατη έρευνα δείχνει πως η πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος από κορωνοϊό μειώνεται σημαντικά κατά περίπου 65%, μετά την πρώτη δόση εμβολίου Οξφόρδης/Astra Zeneca ή Pfizer/BioNTech, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να αποδεικνύεται στην πράξη. 

  • Συνολικά στη χώρα μας έχουν εμβολιαστεί περίπου 1,9 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή ούτε το 20%, αν υπολογίσουμε ότι οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες, ενώ οι νεκροί καταγράφονταν εδώ και έναν χρόνο τότε το «μόνο» (όπως είπε) 4% δεν είναι διόλου μικρό ποσοστό. 

Τέλος να προσθέσουμε ότι δεν διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ πόσοι που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις έχουν καταλήξει, καθώς αυτό θα σημαίνει πως το ποσοστό των εμβολιασμένων που έχει καταλήξει είναι μεγαλύτερο από το 4%. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.