ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ομαδική αγωγή 5 δισ. κατά της Google για παραβιάσεις ιδιωτικότητας

1 min read

Όπως μετέδωσε το Reuters,οι ενάγοντες διεκδικούν 5 δισ. δολάρια τουλάχιστον, κατηγορώντας την μονάδα Alphabet Inc.ότι συλλέγει κρυφά πληροφορίες σχετικά με το τι βλέπουν οι χρήστες στο διαδίκτυο και το πού κάνουν περιήγηση, παρά τη χρήση κατάστασης ανώνυμης περιήγησης από τη Google.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, η Google συλλέγει δεδομένα μέσω του Google Analytics, του Google Ad Manager και άλλων εφαρμογών και plug-ins, μεταξύ των οποίων εφαρμογές smartphones, ανεξαρτήτως του αν οι χρήστες κάνουν κλικ σε υποστηριζόμενες από τη Google διαφημίσεις. Αυτό βοηθά την εταιρεία να μαθαίνει για τους φίλους, τα χόμπι, τα αγαπημένα φαγητά, τις αγοραστικές συνήθειες και ακόμα και τα πιο «προσωπικά πράγματα» που αναζητούν online.

Η Google «δεν μπορεί να συνεχίσει να επιδίδεται στη συγκαλυμμένη και άνευ αδείας συλλογή δεδομένων από πρακτικά κάθε Αμερικανό με υπολογιστή ή τηλέφωνο» υποστηρίζεται στην καταγγελία.

Οι καταγγέλλοντες τονίζουν ότι η Google «δεν μπορεί να συνεχίσει να ασχολείται με τη συγκεκαλυμμένη και μη εξουσιοδοτημένη συλλογή δεδομένων από σχεδόν κάθε Αμερικανό που διαθέτει υπολογιστή ή τηλέφωνο».

Ο εκπρόσωπος της GoogleΧοσέ Καστανέντα δήλωσε από την πλευρά του ότι η εταιρεία θα υπερασπιστεί έντονα τη θέση της κατά των ισχυρισμών αυτών. «Όπως δηλώνουμε με σαφήνεια, κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα ανώνυμης περιήγησης, οι ιστότοποι ενδέχεται να μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα της περιήγησής σας», είπε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.