ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ολυμπιακός: Δεν υπάρχει κράτος δικαίου – Επίθεση σε αστυνομία και Τόσκα

1 min read

Υπήρξε άμεση αντίδραση από πλευράς Ολυμπιακού αναφορικά με τη μη κλήση του ΠΑΟΚ για όλα όσα έγιναν στα Γιάννενα. Συγκεκριμένα η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι η εξής…

«Ό,τι είδε όλη η Ελλάδα στα βίντεο με τους βανδαλισμούς και τα ντου των οπαδών του ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες , δεν έγινε ποτέ τελικά σύμφωνα με την αστυνομία! Δυστυχώς στην Ελλάδα το 2018 δεν υπάρχει κράτος δικαίου. Συγχαρητήρια στον κύριο Τόσκα» (αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη).

Συμπλήρωναν δε ότι «πλέον τα πρωταθλήματα θα τα κρίνει η αστυνομία με τη συμπεριφορά της και με τις εντολές που έχει για συμπεριφορές. Στο Καραϊσκάκη προκλήσεις και επιθετικότητα, και στα Γιάννινα και την Κέρκυρα τύφλωση, εξυπηρετήσεις και ανακοινώσεις του στυλ: ‘Μπράβο που κάνατε ντου γιατί θα είχαμε χειρότερα’».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κλήση του Ολυμπιακού από τα Πειθαρχικά Όργανα, από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ σημείωναν ότι οι εκθέσεις δεν είναι τόσο επιβαρυντικές και τόνιζαν ότι «οτιδήποτε άλλο εκτός από πρόστιμο θα είναι σκάνδαλο».

Υπενθύμιζαν επίσης όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου με τα πολύ σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ όπου μεταξύ άλλων υπήρξαν και μαχαιρώματα και ότι δεν επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης βαθμών στην ΑΕΚ.

H ποινή

Με αφαίρεση τριών βαθμών και αποκλεισμό της έδρας του για δύο έως τέσσερια αγωνιστικές απειλείται ο Ολυμπιακός, για τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (4/2) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν σε απολογία για την προσεχή Πέμπτη (8/2) από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Super League, με το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το άρθρο 15, παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα στην ΕΠΟ, που αφορά την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Το εν λόγω εδάφιο αναφέρει:

«Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Ακόμη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εγκαλείται και για ρίψη αντικειμένων που προκάλεσαν προσωρινά διακοπή του αγώνα (άρθρο 15, παρ. 3β), που επιφέρει πρόστιμο μεταξύ 3.000 και 45.000 ευρώ.

 «Αφαίρεση βαθμών δεν επιβλήθηκε στον τελικό με τις μαχαιριές»

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό για την κλήση σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή. Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής κάλεσε τους «ερυθρόλευκους» με το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το άρθρο 15, παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα, που αφορά την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και προβλέπει ακόμη και αφαίρεση βαθμών.

Η εκτίμηση που υπάρχει στην πειραϊκή ομάδα είναι πως οι εκθέσεις δεν είναι επιβαρυντικές, παρά το κλίμα που καλλιεργείται και πως οποιαδήποτε άλλη τιμωρία εκτός από πρόστιμο θα συνιστά σκάνδαλο. Όπως χαρακτηριστικά σχολιαζόταν «αφαίρεση βαθμών δεν επιβλήθηκε στον τελικό με τις μαχαιριές, τα χειρότερα επεισόδια της εικοσαετίας και την εισβολή Παοκτζήδων και τις συμπλοκές με τα ΜΑΤ στον αγωνιστικό χώρο».

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.