ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0: Απολαυστικό ποδόσφαιρο από τους νταμπλούχους

1 min read

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έφτασε άνετα και δίκαια στη νίκη με σκορ 4-0 με τον Ελ Αραμπί να κάνει χατ τρικ και τον Χασάν να σκοράρει το άλλο τέρμα. Με δέκα από το 30′ οι Περιστεριώτες.

Φουριόζος επέστρεψε στη δράση ο Ολυμπιακός μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Η ομάδα του Πειραιά έκανε την πιο πειστική εμφάνιση, απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο όπως είναι ο Ατρόμητος, και έφτασε σε μία άνετη νίκη με σκορ 4-0. Ο Ελ Αραμπί έκανε χατ τρικ στο παιχνίδι με τους Περιστεριώτες και ο Χασάν ήταν ο σκόρερ του άλλου τέρματος. Ο Πέδρο Μαρτίνς, όμως, κρατάει την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του, την εξαιρετική κυκλοφορία και τη σιγουριά που έβγαζε στις κινήσεις της σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ένας Ολυμπιακός που “έπνιξε” με το πρέσινγκ τον Ατρόμητο και δεν τον άφησε να κρατήσει μπάλα και να κάνει το παιχνίδι του. Η ομάδα του Περιστερίου από το 30′ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάτιτς.

Με Φορτούνη και αλλαγές

Με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων τον Ολυμπιακό τον περίμενε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού φιλοξένησε στο “Γ. Καραϊσκάκης” τον Ατρόμητο. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αρκετά προβλήματα όλη την εβδομάδα, αφού του έλειπαν πολλοί ποδοσφαιριστές λόγω των εθνικών ομάδων. Έτσι παρέταξε ενδεκάδα με διάταξη 4-2-3-1 και σε αυτή είχε Φορτούνη και Μασούρα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Χασάν. Ο Νταμίρ Κάναντι δεν άλλαξε κάτι στην τακτική του, αφού έπαιξε με δύο στην επίθεση, τον Κωτσόπουλο και τον Μάτιτς.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο παιχνίδι με τρομερή διάθεση και έβγαλαν ενέργεια στο γήπεδο. Πίεσαν πολύ ψηλά τον Ατρόμητο, πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δεν του άφησαν κανένα περιθώριο να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του. Οι Περιστερώτες έδειχναν να αιφνιδιάζονται από ασφυκτικό πρέσινγκ των πρωταθλητών και αυτό φαινόταν στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονταν το παιχνίδι. Οι παίκτες του Κάναντι έδιωχναν τη μπάλα όπως-όπως χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν.

Υπέροχη κυκλοφορία και αριθμητική υπεροχή

Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε υπέροχα τη μπάλα στο γήπεδο με φοβερή ταχύτητα και ακρίβεια. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο με όλες τις γραμμές να λειτουργούν άψογα. Οι Πειραιώτες πίεζαν τον Ατρόμητο και τον έπαιζαν στο μισό γήπεδο. Τους έλειπε, όμως, να βρουν τρόπο για να ανοίξουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Η τελική πάσα δεν είχε λειτουργήσει σωστά, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Σε αυτό το διάστημα δεν μπορούσε κανείς να βρει κάποιον που να υστερεί στο γήπεδο. Μόνο ο Μασούρας με τον Χολέμπας έδειχναν να μην έχουν τον ίδιο ρυθμό με τους υπόλοιπους.

Από το 30′ ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μάτιτς για το σκληρό μαρκάρισμα στον Καμαρά. Οι φιλοξενούμενοι από εκείνο το σημείο έπαιξαν διπλή ζώνη άμυνας και ο Μαρτίνς απάντησε με αλλαγή βγάζοντας τον Μασούρα και βάζοντας τον Ελ Αραμπί. Παρά την πίεση που άσκησε η ομάδα του Πειραιά το γκολ δεν ήρθε στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά η εικόνα ήταν πειστική. Σε αντίθεση με τους Περιστεριώτες που δεν έπειθαν και δεν ήταν το ίδιο καλοί όπως σε προηγούμενα ματς. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιαύτη.

Ξεκλείδωσε την άμυνα ο Καμαρά

Το σκηνικό δεν θα μπορούσε να αλλάξει ούτε στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός μπήκε το ίδιο φουριόζος στο γήπεδο και με πίεσε τον Ατρόμητο ψάχνοντας το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ και πράγματι αυτό έγινε στο 51′ με τον Καμαρά να περνάει μία τρομερή μπαλιά στον Φορτούνη, εκείνος έχασε το κοντρόλ και το πλασέ του απέκρουσε ο Γιαννιώτης. Η μπάλα έφτασε στον Ελ Αραμπί, που σε κενή εστία την έσπρωξε στα δίχτυα. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά ο Κουτσιαύτης συμβουλεύτηκε το VAR και μέτρησε σωστά το γκολ του Μαροκινού επιθετικού στο 52′.

Ακούραστος ο Ελ Αραμπί

Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός απέβαλε το άγχος που θα τον κυρίευε όσο θα περνούσε ο χρόνος. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για την ομάδα του Πειραιά, η οποία έτσι κι αλλιώς κυριαρχούσε στο γήπεδο απέναντι σε έναν Ατρόμητο που σε καμία στιγμή του αγώνα δεν μπόρεσε να μπει στο ματς. Το συγκρότημα του Νταμίρ Κάναντι δεν κατάφερε να αμφισβητήσει τον Ολυμπιακό, ούτε να τον προβληματίσει. Και στο 65′ ο Ολυμπιακός “κλείδωσε” τη νίκη του με τον Εμβιλά να τροφοδοτεί τον Χασάν και αυτός με ωραίο σουτ νίκησε τον Γιαννιώτη για το 2-0. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές και ο Ατρόμητος προσπάθησε να απειλήσει με τον Λάζαρο, αλλά μάταια. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι η επιστροφή του Σουντανί στη δράση, αφού μπήκε στο ματς στο 69′. Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει και τρίτο τέρμα στο 82′ όταν ο Λοβέρα έκλεψε τη μπάλα και έφυγε στην κόντρα έχοντας δίπλα του Ραντζέλοβιτς και κανέναν άλλον αντίπαλο πλην του Γιαννιώτη. Ο Αργεντινός αντί να πασάρει στον Σέρβο και να σιγουρέψει το γκολ προσπάθησε να το βάλει μόνος του και στη συνέχεια πάσαρε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε και έκανε το 3-0. Δεν σταμάτησε εκεί ο Μαροκινός που στο 87′ “εκτέλεσε” τον Γιαννιώτη μετά από κόρνερ του Λοβέρα και πέτυχε το 4-0. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε μία άνετη νίκη επί του Ατρόμητου.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Σκόρερ: 52′ Ελ Αραμπί, 65′ Χασάν, 82′ Ελ Αραμπί, 87′ Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 24′ Χολέμπας, 45+1 Μπα, 77′ Σεμέδο

Κόκκινη: 30′ Μάτιτς

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά (76′ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (40′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (69′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69′ Λοβέρα), Χασάν (76′ Σουντανί)

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Γούτας, Χαρίσης (61′ Χριστοδουλόπουλος), Γκάλο, Μουνίθ (34′ Μπουσούλατζιτς), Νάτσος, Κυβρακίδης (69′ Ούμπιδες), Σάλομον (69′ Γκαλβάο), Κωτσόπουλος (61′ Ενσικουλού), Ρισβάνης, Μάτιτς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.