ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ολοκληρωτικός διπλωματικός πόλεμος – ΗΠΑ προς Ρωσία: «Θα παγώσουμε όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία στο έδαφός μας»

1 min read

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Μόσχα Τζον Χάντσμαν, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο του ομίλου RBK, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παγώσουν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ, αλλά και να σκληρύνει το καθεστώς χορήγησης βίζας σε ρώσους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Φυσικά αυτό είναι πιθανόν», δήλωσε ο Χάνστσμαν, καθιστώντας σαφές ότι η Ουάσιγκτον προς το παρόν περιμένει την απάντηση της Μόσχας στις απελάσεις 60 ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ και πως οι Ηνωμένες πολιτείες είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απάντηση που θα δώσει η Μόσχα στις απελάσεις αυτές.

Παράλληλα ο Χάντσμαν εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα συνεχίσει την πολιτική των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός πρέσβης είπε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες σε ό,τι αφορά την τεκμηρίωση των κατηγοριών κατά της Ρωσίας που αφορούν την υπόθεση Σκριπάλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και μερικές άλλες χώρες «εργάσθηκαν συγκεκριμένα με την βοήθεια εμπειρογνωμόνων» και κατέληξαν στα συμπεράσματα τους για την υπόθεση Σκριπάλ.

Παράλληλα είπε ότι «οι εμπειρογνώμονες, που συμμετείχαν στην έρευνα όπως και πολλές άλλες χώρες, κατέληξαν στο βέβαιο συμπέρασμα , ότι στην περίπτωση αυτή ( της δηλητηρίασης του Σκριπάλ –σ.σ) υπάρχει άμεση σχέση ( με την Ρωσία-σ.σ)».

Τέλος επισήμανε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε στην Ρωσία πολλές ευκαιρίες για να εξηγήσει τι συνέβη», αλλά δεν δόθηκε καμία εξήγηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση