ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Όλοι ψάχνουν γιατί τρέμει η καγκελάριος Κρύβει την αλήθεια το Βερολίνο

1 min read

Για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες η Άνγκελα Μέρκελ έπαθε τρέμουλο σε δημόσια τελετή (αυτή τη φορά μάλιστα σε κλειστό και καλά κλιματιζόμενο χώρο, στο προεδρικό μέγαρο της Γερμανία) δίνοντας λαβή σε ποικίλα σχόλια για την υγεία της.

Η καγκελάριος είναι καλά και θα ακολουθήσει το πρόγραμμά της», περιορίστηκε να δηλώσει π εκπρόσωπός της, Στέφαν Ζάιμπερτ, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών και πρώην ηγέτης του CSU, Χόρστ Ζεχόφερ απάντησε δεικτικά στους δημοσιογράφους: «Δεν κάνω διαγνώσεις εξ αποστάσεως αν και συχνά έγινα αντικείμενό τους.

Η Μέρκελ φάνηκε να συνέρχεται σύντομα. Αμέσως μετά το περιστατικό μετέβη ευδιάθετη στην Μπούντεσταγκ και νωρίς το απόγευμα αναχώρησε αεροπορικώς για την Οσάκα της Ιαπωνίας.

Γερμανοί δημοσιογράφοι τόνισαν ότι η κύρια Μέρκελ έτρεμε για τουλάχιστον 2 λεπτά στο πλευρό του προέδρους Φραν Βάλτερ Σταϊνάγερ.

Φανερά αμήχανη η Καγκελάριος σταύρωσε τα χέρια της για να σταθεροποιήσει κορμό και άκρα, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ηρέμησε μόνο όταν μπόρεσε να κάνει δύο βήματα, ενώ αρνήθηκε ποτήρι νερό που της προσέφεραν.

Λοίμωξη ή υπογλυκαιμία για την καγκελάριο

Ο καθηγητής Κριστόφ Σπεχτ, δίνει την δική του εκδοχή σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «RTL» απορρίπτοντας το αρχικό σενάριο περί αφυδάτωσης. «Θα μπορούσε να είναι μία λοίμωξη και ενώ είναι αδύνατη οποιαδήποτε διάγνωση από μακριά, εκτιμώ ότι η Καγκελάριος δεν έχει αδυναμία εξαιτίας της ζέστης. Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τα δωμάτια έχουν σίγουρα κλιματισμό», εξηγεί.

Απέκλεισε ως βαθύτερη αιτία μια νεφρική πάθηση ή σηψαιμία, καθώς η Μέρκελ μπορεί και στέκεται όρθια. Μηδαμινές πιθανότητες έδωσε στο να υποφέρει η καγκελάριος από νευρολογική νόσο που σχετίζεται με την ηλικία της (Πάρκισον). Αντιθέτως έκλινε προς την εκδοχή της υπογλυκαιμικής κρίσης, που θα μπορούσε να παραπέμπει σε διαβήτη.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι νόμοι περί προσωπικών δεδομένων είναι ιδιαιτέρως αυστηροί στην Γερμανία και δεν υπάρχουν πληροφορίες για την γενικότερη κατάσταση της υγεία της.

Υπενθυμίζεται ότι πριν οκτώ μέρες, η Μέρκελ προκάλεσε την έντονη ανησυχία της διεθνούς κοινής γνώμης, όταν ξεκίνησε να τρέμει κατά τη διάρκεια της επίσημης υποδοχής του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο προαύλιο της Καγκελαρίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.