ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Όλο το παρασκήνιο της υπαναχώρησης Αποστολάκη και η επόμενη μέρα

1 min read

Το βράδυ της Δευτέρας έκλεισε και τυπικά η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο νεοσυσταθέν υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που τελικά επέστρεψε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Του Γιώργου Σιαδήμα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, όπου συζήτησαν εκτός των άλλων τα επιχειρησιακά, τη δομή του νέου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας αλλά και το οτι θα έχει την ευθύνη της Πυροσβεστικής.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, όχι μόνο ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε, αλλά δεσμεύτηκε ότι «θα τα δώσει όλα».

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, αν και η αρχική πρόταση του πρωθυπουργού ήταν να αναλάβει θέση αναπληρωτή υπουργού, ο Ευάγγελος Αποστολάκης ζήτησε «αυτονομία κινήσεων, αυτόνομη δομή της Πολιτικής Προστασίας και θέση υπουργού», κάτι που έγινε αποδεκτό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατόπιν αυτού ανακοινώθηκε και η συμμετοχή του στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης το πρωί της Τρίτης.

Λίγες ώρες μετά ο ίδιος έκανε πίσω με το γνωστό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε θέσει μια σοβαρή προϋπόθεση για την είσοδό του στην κυβέρνηση, όπως ο ίδιος υποστηρίζει: Αυτή ήταν να έχει εξασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συναίνεση του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά, προτού προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση. Το Μαξίμου απάντησε με σκληρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για αδυναμία αντοχής του πρώην υπουργού Αμυνας στο bulling του ΣΥΡΙΖΑ ενώ προηγουμένως υπήρξε και επικοινωνία Μητσοτάκη –  Αποστολάκη σε έντονο ύφος αλλά σε κάθε περίπτωση η υπαναχώρηση του σκέπασε επικοινωνιακά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Αυτόνομο υπουργείο 

Πλέον οι αρμοδιότητες επέστρεψαν στο Προστασίας του Πολίτη και τον Τάκη Θεοδωρικάκο μέχρι να αποφασίσει το πρωθυπουργικό γραφείο τις επόμενες κινήσεις. Όλα δείχνουν ότι η πολιτική Προστασία θα αυτονομηθεί και τα επόμενα 24ωρα θα προσθέτει ένας υπουργός που μάλλον θα είναι εκτός ΝΔ αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι οι προκλήσεις του εν λόγω υπουργείου υπερβαίνουν τις κομματικές γραμμές. Εν ολίγοις θα επιμείνει στον αρχικό του σχεδιασμό.

Από εκεί και πέρα το Μαξίμου μετά και την νέα πνοή που έδωσε στα δυο κυριότερα ανοιχτά μέτωπα, αυτά της υγείας και της προστασίας του πολίτη με τους υπουργούς που αποχώρησαν να σηκώνουν μεγάλο βάρος τα δύο προηγούμενα χρόνια, επιδιώκει να ανεβάσει στροφές.

Άλλωστε τα δύσκολα είναι μπροστά. Ο πρωθυπουργός έλυσε τις όποιες αρρυθμίες υπήρχαν στο σχήμα, απέδωσε ευθύνες για τις πρόσφατες πυρκαγιές και πλέον επιζητά την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχει μπροστά της η κυβέρνηση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.