ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Όλο το σχέδιο του Υπ. Παιδείας: Μέρα παρά μέρα και έως 15 μαθητές στις αίθουσες – Στις 15/6 οι Πανελλαδικές

1 min read

Τους κανόνες για την επιστροφή στα θρανία ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Οι μισοί μαθητές σε κάθε τμήμα

Το σχέδιο της κυβέρνησης βασίζεται σε εκ περιτροπής προσέλευση των μαθητών στα σχολεία ανά ημέρες, με τους μισούς μαθητές σε κάθε τμήμα να παρακολουθούν Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και οι υπόλοιπο μισοί Τρίτη – Πέμπτη, ενώ την επόμενη εβδομάδα, θα προσέρχονται αντίστροφα, ενώ επιβάλλεται και απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ τους.

  • Η Γ’ Λυκείου και τα φροντιστήρια για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών, θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου.
  • Τα Γυμνάσια, Α’ και Β’ Λυκείου, τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών θα επαναλειτουργήσουν στις 18 Μαΐου.

Η ολοκλήρωση των μαθημάτων προβλέπεται στις στις 12 Ιουνίου.

Για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία η Υπουργός τόνισε ότι παρατείνεται η αναστολή και στην περίπτωση που ανοίξουν αυτό θα γίνει μετά την 1η Ιουνίου ανάλογα με την πορεία της νόσου.

  • Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπει ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες στα σχολεία με 15 μαθητές ανά τάξη και χρήση αντισηπτικών προϊόντων.
  • Η χρήση της μάσκας στις αίθουσες και τα μέσα μεταφοράς των μαθητών θα είναι προαιρετική.
  • Συνεχίζεται και ενισχύεται η μελέτη από το σπίτι, ενώ στα εκπαιδευτικά συγκροτήματα απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων.
  • Η Υπουργός ανέφερε ότι φέτος δεν θα γίνουν προαγωγικές ή κατατακτήριες εξετάσεις ενώ η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις  για τους υποψήφιους και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου.

Ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι έως δέκα άτομα σε κάθε αίθουσα γι αυτό τον λόγο προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν σχολικά συγκροτήματα των γυμνασίων, ακόμα και των δημοτικών αν αυτό κριθεί απαραίτητο. 

Για τους δέκα μαθητές σε κάθε αίθουσα, θα επιτηρούν δύο υπεύθυνοι ενώ για τις αίθουσες με 5 άτομα, θα υπάρχει ένας επιτηρητής. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάθονται σε απόσταση δύο μέτρων και θα μπαίνουν ένας ένας στην αίθουσα, κάνοντας πριν χρήση αντισηπτικών προϊόντων. Όσο για τους μαθητές που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, θα υπάρξει ειδική μέριμνα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.