ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ολη η απόφαση για τη δίκη Siemens: Ενοχοι 22 από τους 54 για τις μίζες – Για ποιους παύει η δίωξη λόγω παραγραφής

1 min read

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ένοχοι κρίθηκαν οι 22 από τους 54 κατηγορούμενους που κάθονταν στο εδώλιο για την εμπλοκή τους στις μίζες που δόθηκαν από τη Siemens προκειμένου η γερμανική εταιρεία να υπογράψει με τον ΟΤΕ τη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του Οργανισμού.

Της Αννας Κανδύλη real.gr

Οι 22 κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ενώ όλοι απαλλάχτηκαν από την κατηγορία της δωροδοκίας βάση των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Ειδικότερα με την απόφαση του δικαστηρίου:

– Παύει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής για το αδίκημα της δωροδοκίας στον ιδιωτικό τομέα για τα πρώην στελέχη της Siemens ΕΛΛΑΣ καθώς και της μητρικής: Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρ. Καραβέλα, Ηλία Γεωργίου, Πρόδρομο Μαυρίδη, Αλέξανδρο Αθανασιάδη, Κάρλ Εντουαρτ Πίρερ, Ρόναλντ Κοχ, Τόμας Γκανσγκουιντ, Χανς Μπενζάου, Μικαελ Κουτσενροίτερ, Ράιχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφανγκ Ρούντοφ, Χανς Γιάγκεμαν και Φρανς Ρίχτερ.

– Παύει επίσης η δίωξη για τη δωροδοκία υπαλλήλου για τους Μ. Χριστοφοράκο, Χρ. Καραβέλα και πέντε ακόμη στελέχη της Siemens στη Γερμανία.

-Παύει η δίωξη για δωροληψία στον ιδιωτικό τομέα για τα κατηγορούμενα στελέχη του ΟΤΕ: Γιώργο Σκαρπέλη, Αθανάσιο Γρεβενίτη, Παναγιώτη Βεργή, Δημήτριο Κόκκινο, Κωνσταντίνο Γκόγκα, Νικόλαο Νίντο, Γεώργιο Καραπλή, Νικόλαο Μανασή, Γεώργιο Αργυρόπουλο, Δημήτριο Γυφτόπουλο, Δημήτριο Κουβάτσο και Παναγιώτη Νικάκη.

– Παύει η ποινική δίωξη για το αδίκημα της συνέργειας σε δωροληψία στον ιδιωτικό τομέα για τον Θεόδωρο Τσουκάτο και άλλα 19 πρόσωπα. Επίσης παύει η ποινική δίωξη για το ίδιο αδίκημα για τους κατηγορούμενος, επιχειρηματίας, τραπεζικούς υπαλλήλους: Γεώργιο Καλδή, Αλέξανδρο Λέτσα, Σάββα Γιαννακάκ, Αθανάσιο Ράμο, Βασίλειο Τυρογαλά, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκη, Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

– Παύει η δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για τους κατηγορούμενους: Ηλία Γεωργίου, Πόλαντ Κοχ, Χανς Μπερζάου, Κωνσταντίνομ Γκόγκα και Γεώργιο Καραπλή.

Με την ίδια απόφαση το Δικαστήριο αθώωσε από την κατηγορία της νομιμοποίησης τους: Νίκο Μανασή, Σάββα Γιαννακάκη, Αθανάσιο Ράμμο, Βασίλειο Τυρογαλά και Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκη. Αντιθέτως έκρινε ενόχους για το εν λόγω αδίκημα και μάλιστα ως τελεσμένο κατ’ επάγγελμα τους: Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλα, Πρόδρομο Μαυρίδη, Αλέξανδρο Αθανασιάδη, Έντουαρντ Πίρερ, Τόμας Γκάνσουιντ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράηχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Χανς Γιάγκεμαν, Φρανς Ρίχτερ, Γιώργο Σκαρπέλη, Νίκολαο Νίντο, Γεώργιο Αργυρόπουλο, Δημήτριο Γυφτόπουλο, Δημήτρη Κουβάτσο, Παναγιώτη Νικάκη, Γεώργιο Καλδή, Αλέξανδρο Λέτσα, Φάνη Λυγινό, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και Μάρθα Καραβέλα στην οποία το συγκεκριμένο αδίκημα αποδίδεται εκτός από κατ’ επάγγελμα και κατά κερδοσκοπία.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή και επως τότε οι καταδικασθέντες παραμένουν ελεύθεροι.

Τσουκάτος: Η δικαίωση ήρθε έπειτα από 11 χρόνια – Με πίκρα τα αφήνω όλα πίσω

Σε δικαίωση του μετά από 11 χρόνια που «έμεινε μόνος χωρίς στήριξη από τους συναγωνιστές του», αναφέρεται με δήλωσή του μετά την απαλλαγή του για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος.

Στη δήλωσή του το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Πήρα την πολιτική ευθύνη λέγοντας την αλήθεια και η δικαίωση ήρθε μετά από 11 χρόνια.

Στη διάρκεια αυτών των 11 χρόνων απολύτως μόνος (με ελάχιστες εξαιρέσεις δημόσιας στήριξης από τους συναγωνιστές μου) δέχτηκα σιωπηλά συκοφαντίες, ψέματα, διαστρεβλώσεις.

Με πίκρα τα αφήνω όλα πίσω. Ελπίζω και εύχομαι μία από τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις να αφορά τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα.

Ευχαριστώ τον δικηγόρο μου Διονύση Γκούσκο».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.