ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ολέθριο λάθος της κυβέρνησης η επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα – Τι λέει το tweet του Μ.Τσαβούσογλου

1 min read

Οι κοινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μελβούτ Τσαβούσογλου διακρίθηκαν από την υψηλή έντασή τους, αλλά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έδωσε και συνέχεια στο Twitter σε αυτή την ένταση, υποστηρίζοντας ότι «συζητήθηκαν τα θέματα της τουρκικής μειονότητας» με τον Ν.Δένδια.

  • Και αποδεικνύοντας ότι η επίσκεψη Ν.Δένδια στην Άγκυρα δεν έπρεπε να γίνει και ήταν -ένα ακόμα- σφάλμα της κυβέρνησης που αποδέχθηκε αυτή την συζήτηση που το μόνο που κατάφερε ήταν να προβληθούν διεθνώς οι τουρκικές διεκδικήσεις για δήθεν «τουρκική μειονότητα» και αποστρατικοποίηση νησιών.
  • Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα, προβλήματα της μειονότητας μας, καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετανάστευση και περιφερειακά θέματα. Περιμένουμε από την Ελλάδα, μια πιο ειλικρινή και εποικοδομητική στάση».

Και όταν λέει ο Μ.Τσαβούσογλου «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» εννοεί φυσικά τους Τούρκους και τους Κούρδους που βρίσκουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, όπως ανέφερε το βίντεο που πριν δύο ημέρες κυκλοφόρησε η Άγκυρα και εμφάνιζε την Ελλάδα ως «υποστηρικτή των τρομοκρατών».

Να θυμίσουμε ότι ο Μ.Ταβούσογλου στις κοινές δηλώσεις με Ν.Δένδια τόνισε ότι: «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, εμείς αποδεχόμαστε ως Ρωμιούς ορθοδόξους τους μειονοτικούς της Πόλης αλλά εσείς δεν μπορείτε να αποδέχεστε όσους λένε ότι τα μέλη της μειονότητας στη Θράκη είναι Τούρκοι, αυτό είναι καταπίεση και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

  • Διεθνώς, το μήνυμα που εκπέμφθηκε από τις δημόσιες τοποθετήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και ότι η Ελλάδα παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάννης στρατιωτικοποιώντας τα νησιά!
Θα πρέπει άμεσα να διαψεύσει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ότι συζητήθηκε με τον Μ.Τσαβούσογλου θέμα «τουρκικής μειονότητας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.