ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Όλαφ Σολτς Σήμα κινδύνου για πυρηνική κλιμάκωση: Ζούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

1 min read

ΕΙΔΗΣΕΙΣ NEWSKAMATERO

Ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Ευρώπη λόγω του πολεμου στην Ουκρανία ο Σολτς

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στην Ευρώπη κρούει με συνέντευξή του στο περιοδικό Stern o καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Η Ευρώπη ζει «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου», δήλωσε ο καγκελάριος και τόνισε ότι «στο Κρεμλίνο πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ακόμη ότι η κατάσταση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στο δυναμικό των ρωσικών πυρηνικών όπλων και στις απειλές του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, ο καγκελάριος τονίζει ότι «ενόψει του πολέμου, πρέπει να ληφθούν όλα υπ’ όψιν και δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες σε ό,τι αφορά τον Πούτιν».

Καθήκον της γερμανικής κυβέρνησης, λέει, είναι να αποτρέψει τη χρήση τέτοιων όπλων.

«Αυτός είναι και ο λόγος που οι αποφάσεις απαιτούν μυαλό σε εγρήγορση. Δεν πρέπει να ενεργούμε βιαστικά, με την ελπίδα ότι τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο άσχημα. Είναι όμως κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου», αναφέρει ο Όλαφ Σολτς και προσθέτει ότι «διεθνώς, βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μια επικίνδυνη, ακόμη και δραματική κατάσταση». Πολλοί, όπως επισημαίνει, φοβούνται ότι ο πόλεμος θα επεκταθεί και στις χώρες της ΕΕ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο καγκελάριος υπόσχεται για μία ακόμη φορά ότι η Ουκρανία θα έχει τη γερμανική στήριξη μέχρι να αποσυρθούν πλήρως τα ρωσικά στρατεύματα και υπογραμμίζει ότι η ίδια η Ουκρανία θα αποφασίσει για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας.

«Μόνο η Ουκρανία θα διαπραγματευτεί την ειρήνη με τη Ρωσία, κανείς άλλος. Το πραγματικό πρόβλημα όμως είναι ότι βρισκόμαστε ακόμη μακριά από κάτι τέτοιο. Αλλά δεν θα αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό της Ουκρανίας», αναφέρει ο καγκελάριος και επαινεί ιδιαίτερα την αντίσταση των Ουκρανών στη ρωσική εισβολή, «με γενναιότητα και εξυπνάδα».

«Το γεγονός ότι ο ουκρανικός λαός είναι ενωμένος εναντίον του εισβολέα αποτελεί μεγάλο πολιτειακό επίτευγμα του προέδρου Ζελένσκι», εκτιμά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.