ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Όλα όσα είπε ο Έλληνας πρέσβης στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις προκλήσεις (βίντεο).

1 min read

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εκλήθη ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα μετά τα όσα προκλητικά ειπώθηκαν περί αιγιαλίτιδας ζώνης.

Εκεί μάλιστα, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, τού ζητήθηκαν εξηγήσεις και για το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας με το Barbaros και εν συνεχεία για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.

«Βράχος» ο πρέσβης

Ο κ. Μαυροειδής δεν… δίστασε. Απάντησε ευθέως στον κ. Τσαβούσογλου πως η ελληνική ακτοφυλακή έπραξε τα όσα θα έπραττε σε κάθε περίπτωση παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, ενώ για την αιγιαλίτιδα ζώνη, ο Έλληνες πρέσβης τόνισε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών πως αυτό είναι δικαίωμα της Ελληνικής πλευράς.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αποτελεί νόμιμο και αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος

Νωρίτερα με μια σκληρή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς απάντησε στην Τουρκία, διαμηνύοντας πως η σχετική απόφαση για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα, η οποία έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει.

Η πρόκληση Τσαβούσογλου:

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για την ανακοίνωση Κοτζιά περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, επαναφέροντας το casus belli.

«Η Ελλάδα συχνά κάνει τέτοιες ανακοινώσεις για να προκαλέσει ένταση ή λόγω λαϊκισμού.Ο λαϊκισμός γι αυτούς προηγείται της αλήθειας. Έτσι είναι η απαίτηση και της κοινής γνώμης. Σε μας και η κοινή γνώμη έχει λογική. Είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων. Δεν είμαστε υπέρ των εντάσεων.

Όταν όμως η Ελλάδα επιχείρησε να προκαλέσει ένταση, τους δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Για τα 12 μίλα υπάρχει η απόφαση του Κοινοβουλίου μας. Αυτές οι αποφάσεις ισχύουν..Η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί αν θα λύσουμε τα θέματα αυτά με τις συνομιλίες που είχαμε κάνει στο παρελθόν δηλαδή με διπλωματία, η με άλλον τρόπο».

Δημοσίευση στα Social Media