Οινούσσες: Οι Τούρκοι προσπάθησαν να δέσουν και να ανατρέψουν το σκάφος Ελληνα ψαροντουφεκά

Newskamatero

Ακόμα ένα σκηνικό έντασης, επιχείρησαν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών, την Τετάρτη, με πρωταγωνιστή ένα ψαροτουφεκά από τη Χίο.

Ο νεαρός άνδρας βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα όταν τον προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής και του ζήτησε τα στοιχεία του, θεωρώντας ότι βρίσκεται επί τουρκικών χωρικών υδάτων.

Όταν αυτός αρνήθηκε, επιχείρησαν να δέσουν το σκάφος του με το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού και να τον τραβήξουν στη τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ψαροτουφεκά, όταν αυτό δεν κατέστη δυνατό, προσπάθησαν να ανατρέψουν το σκάφος του αλλά και πάλι χωρίς επιτυχία.

Ευτυχώς η άμεση ανταπόκριση του Λιμενικού Σώματος της Χίου είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση των Τούρκων και την ασφαλή λήξη του περιστατικού.

Ο νεαρός ψαροτουφεκάς Αντώνης Κόντος έγραψε στο Facebook:

«Σήμερα πήγα ένα διαφορετικό ψαροτούφεκο. Ένα ψαροτούφεκο που Τούρκοι πήγαν να μου πάρουν τα στοιχεία! Μετά από λίγο πήγαν να με δέσουν και να με πάρουν μαζί τους!!! Και στο τέλος ίσως πήγαιναν να με ανατρέψουν η να με εμβολίσουν!!! Αν δεν ήταν το Λιμενικό μας εκεί ποιος ξέρει πού θα ήμουν;

(Για αυτούς που ξέρουν και ασχολούνται ήμουν στη Βάτο). Μάλλον ούτε το χόμπι μας δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την χώρα…»

Πηγή: politischios

 

 

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Οι προοπτικές για τους νέους στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας

Ποιοι είναι τα πιο καινοτόμα προγράμματα στην Εκπαίδευση; Οι σύγχρονες ειδικότητες που προσφέρονται από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να απορροφηθούν άμεσα από την αγορά εργασίας. Προκειμένου να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το θέμα, μιλήσαμε με τον Πρόεδρο του City Unity College, Χάρη Γερονικόλα, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στους κλάδους με […]