ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΟΗΕ και ΕΕ γίνονται συνένοχοι των εγκλημάτων της Τουρκίας του Ερντογάν στρώνετε χαλί στο νέο Χίτλερ

1 min read

Το βράδυ της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη έγινε διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ, ενάντια στην καταδίκη σε ισόβια φυλάκιση του επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά. Η τουρκική Αστυνομία συνέλαβε 51 διαδηλωτές για παράβαση του Νόμου περί Συναθροίσεων και Διαδηλώσεων. 51 πολίτες συνελήφθησαν γιατί έκαναν διαδήλωση! Και την επόμενη μέρα ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, τηλεφώνησε στον Ταγίπ Ερντογάν και τον ενημέρωσε «για τις επαφές του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα», όπως έλεγε η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ούτε τον ρώτησε πώς γίνεται να διώκει και να καταδικάζει Ευρωπαίο πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Σενέρ Λεβέντ, επειδή δημοσίευσε σκίτσο που δεν του άρεσε. Ούτε τον ρώτησε τι γύρευε η Τουρκία την περασμένη βδομάδα στο ιρακινό Κουρδιστάν κι επιτέθηκε με χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις για να σκοτώσει Κούρδους αντάρτες. Τον ενημέρωσε μόνο για τις επαφές που είχε στη Μόσχα, σαν να και ο Ερντογάν είναι ένας δημοκρατικός ηγέτης που βοηθά στη διεθνή ειρήνη. 

Είναι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών από τον οποίο περιμένουμε βοήθεια να εφαρμοστεί σε ένα βαθμό δικαιοσύνη στον τόπο μας και οι αρχές των Ηνωμένων Εθνών. Όπως περιμένουμε και από την Ευρώπη. «Στους δύσκολους σημερινούς καιρούς, είναι πιο σημαντική από ποτέ η προστασία και η στήριξη των κοινών μας αξιών, ιδιαίτερα η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έλεγε ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, ζητώντας την απελευθέρωση του Καβαλά. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία παραβιάζονται τόσο εξόφθαλμα πλέον, τόσο προκλητικά, που είναι πια μεγάλη απάτη να μιλούν οι αξιωματούχοι της ΕΕ για τη προστασία των κοινών μας αξιών, όταν αναφέρονται στην Τουρκία. Ποιες κοινές αξίες έχει η Τουρκία του Ερντογάν με την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Φυλακίστηκαν χιλιάδες πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν. Φυλακίστηκε, μόλις πριν πέντε μήνες, ακόμα και η σύζυγος του επίσης φυλακισμένου επιφανούς Κούρδου βουλευτή, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, η εκπαιδευτικός Μπασάκ Ντεμιρτάς. Και ο Γκουτέρες, ο Μπορέλ, και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι στην Ευρώπη και στην Αμερική, κάνουν πως δεν βλέπουν. Καμία απόφαση του ΕΔΑΔ δεν εφάρμοσε η Άγκυρα. Κι έχεις τον Μπορέλ να δηλώνει υποκριτικά: «Η συνεχιζόμενη άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ εντείνει τις ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με τη συμμόρφωση της τουρκικής Δικαιοσύνης με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα».

Αυτοί ευθύνονται, όμως, για την έπαρση ενός δικτάτορα, που πιστεύει πως του ανήκει ο κόσμος ως σύγχρονος Χίτλερ. Χρόνια ολόκληρα καταργεί αυταρχικά τα δικαιώματα των πολιτών του, χρόνια ολόκληρα απειλεί και βάζει σε ασύμμετρους κινδύνους δύο κράτη μέλη της ΕΕ, εποικίζει κατεχόμενα εδάφη της ΕΕ και τα μετατρέπει σε προτεκτοράτο, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη θάλασσα, αγνοεί ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων, εισβάλλει με στρατό σε γειτονικές χώρες, βρίζει και προσβάλλει Ευρωπαίους ηγέτες, όπως ο Μακρόν, αρνείται να εφαρμόσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας όπως αποφασίστηκαν από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ… Και οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι αξιωματούχοι της ΕΕ, δεν τόλμησαν ποτέ να του φερθούν όπως πρέπει να φέρονται οι δημοκρατίες στις δικτατορίες και στον φασισμό. Συνεχίζουν να τον χαϊδεύουν και αγωνίζονται να του ανοίξουν την πόρτα στην ΕΕ. Αυτοί τον ενθαρρύνουν, λοιπόν. Αυτοί του στρώνουν το κόκκινο χαλί. Και είναι ντροπή για την ανθρωπότητα, για τις ευρωπαϊκές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό που κάνουν.

aristosm@phileleftheros.com

Φιλελεύθερος

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.