ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι συγκεντρώσεις στο ρεβεγιόν ανησυχούν τους επιστήμονες Μπορεί να αλλάξει το 9 άτομα

1 min read

Νέος κύκλος κρισιμότητας της επιδημιολογικής κατάστασης και κατ’ επέκταση της ανησυχίας ανοίγει τη νέα εβδομάδα. Η παράταση του lockdown δεν επιτρέπει ούτε εκδρομές, ούτε συνωστισμό, σε εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης.

Και οι συγκεντρώσεις στα σπίτια ωστόσο εάν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα και οι ισχυρές συστάσεις των ειδικών κρύβουν τον κίνδυνο ενός επόμενου δυνατού πανδημικού κύματος.

To lockdown θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραταθεί στην ίδια ή σε διαφοροποιημένη αλλά πολύ αυστηρή μορφή του έως και τα τέλη Ιανουαρίου και μέχρι να έχει προχωρήσει η διαδικασία ανοσοποίησης για περίπου 400.000 πολίτες μέσω των εμβολιασμών.

Παράλληλα η εορταστική περίοδος θα συνοδευτεί από αυστηροποίηση αντί για χαλάρωση των μέτρων. Το μοντέλο Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας μπορεί να χρειαστεί να επιβληθεί και σε άλλες κόκκινες περιοχές εκτός της Κοζάνης για την οποία ήδη ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Επίσης εάν οι πολίτες καταστρατηγήσουν τα μέτρα τα Χριστούγεννα δεν αποκλείεται να μπει απαγορευτικό στη συγκέντρωση έως 9 ατόμων την Πρωτοχρονιά.

Τα βλέμματα της κυβέρνησης είναι στραμμένα στα σπίτια και η έμφαση δίνεται στην ορθή διαχείριση προκειμένου η εορταστική ατμόσφαιρα και η χαλάρωση να μην παρασύρουν τους πολίτες και καταστρατηγήσουν τα μέτρα κλονίζοντας έτσι τη βελτιωμένη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, έξι εβδομάδες μετά την έναρξη της δεύτερης καραντίνας.

Τα μηνύματα θα είναι πολλαπλά και έντονα τις επόμενες ημέρες με στόχο να πειστούν όλοι για την αναγκαιότητα ο εορτασμός Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μια ελεγχόμενη διασπορά του ιού στην κοινότητα μπορεί να οδηγήσει στην επιδιωκόμενη ανοσία από το εμβόλιο με εμβολιασμό του 50%-60 του πληθυσμού. Δηλαδή το πολυαναμενόμενο τέλος της πανδημίας να έρθει πιο σύντομα.

Η δραματική έκκληση του διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ΠΟΥ στην Ευρώπη Χανς Κλούγκε προς τους Ευρωπαίους να μείνουν σπίτι τους και να μην επισκεφθούν ούτε τις οικογένειές τους είναι ενδεικτική της επιδείνωσης της πανδημίας που αναμένει η επιστημονική κοινότητα. Παρόμοιες είναι οι συστάσεις και των

Ελλήνων επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων οι οποίοι δεν κρύβουν την τεράστια ανησυχία τους για το διάστημα που έρχεται. Το μίγμα της τρέχουσας περιόδου είναι εκρηκτικό όπως προκύπτει από όσα αναφέρει, σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Παρασκευής.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο. Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμη υψηλό και είμαστε εν μέσω της χειμερινής περιόδου που σημαίνει ότι συγχρωτιζόμαστε σε εσωτερικούς χώρους. Σε αυτά προστίθεται η περίοδος των εορτών που όλοι θέλουν να βρεθούν με αγαπημένα τους πρόσωπα για να γιορτάσουν αναφέρει και προσθέτει:

Η σύστασή μας είναι να είμαστε μόνο με τα μέλη της στενής μας οικογένειας. Στις περιπτώσεις που αυτό δεν θα τηρηθεί πρέπει να μην ξεφύγουμε πέρα από τη μία οικογένεια ακόμη. Γι’ αυτό και τέθηκε το όριο των εννέα ατόμων. Επειδή κατά μέσο όρο κάθε οικογένεια έχει τέσσερα μέλη. Επίσης όταν δεν τρώμε πρέπει να φοράμε μάσκες και καλό θα είναι ακόμη και στο τραπέζι να τηρηθούν μέτρα. Να καθίσουν τα μέλη της μίας οικογένειας κοντά και της άλλης οικογένειας στην άλλη πλευρά και αφού μεσολαβούν μία ή δύο θέσεις κενές ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Να μην αναμιχθούν δηλαδή οι δύο οικογένειες μεταξύ τους

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.