ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι κάμερες στη Νέα Μάκρη προδίδουν την ταυτότητα του εμπρηστή Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και οι υποψίες για τα δύο από τα πέντε μέτωπα

1 min read

Του Θεοδόση Π. Πάνου

Ωστόσο, το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε μέσα στη νύχτα και μάλιστα, σε δύο διαφορετικές εστίες, μεταξύ, Μονής Εφραίμ και οικισμού Λιβίσι, προβληματίζει τις Αρχές και για το λόγο αυτό ειδικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν για κάμερες σε σπίτια που ενδεχομένως, έχουν «συλλάβει» ύποπτες κινήσεις. 

Πριν από μερικές εβδομάδες σε ένα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, άγνωστοι είχαν επιχειρήσει εκ νέου να βάλουν φωτιά, ωστόσο, ευτυχώς οι Αρχές είχαν επέμβει έγκαιρα.

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ από την ΕΛ.ΑΣ. προσήχθη ένα άτομο καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δύο μπιτόνια με βενζίνη. Όπως αποδείχθηκε όμως από τις έρευνες τα είχε πάρει νωρίτερα από συγκεκριμένο βενζινάδικο και σύμφωνα με μαρτυρία ιδιοκτήτη πρατηρίου, θα τα χρησιμοποιούσε για τροφοδοσία αγροτικού μηχανήματος καθώς σήμερα θα έκανε εργασίες στο κτήμα του. Κατά συνέπεια αφέθη ελεύθερος.

Πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη: Χωρίς ενεργό μέτωπο 

Χωρίς ενεργό μέτωπο και μόνο με μικρές διάσπαρτες εστίες, που αντιμετωπίζονται άμεσα από επίγειες δυνάμεις, είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη, που απείλησε σοβαρά τα σπίτια στην άκρη του οικισμού Λιβίσι, καθώς εξελίχτηκε μέσα στην κατοικημένη περιοχή, γι’ αυτό και έγινε προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν και ανέκοψαν την εξέλιξη της πυρκαγιάς και από τα ξημερώματα δεν εμπνέει ανησυχία. Με το πρώτο φως της ημέρας έκαναν περιπολία και δύο αεροσκάφη air- tractor πάνω από την πυρκαγιά, αλλά δεν χρειάστηκε εναέρια επιχείρηση, καθώς οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν.

Το πρωί αποχώρησαν και κάποιες δυνάμεις, αλλά παραμένουν ακόμα πολλά οχήματα, για να σβήνουν εν τη γενέσει της όποια εστία εμφανίζεται, μέχρι να τεθεί και τυπικά υπό πλήρη έλεγχο.

Όσον αφορά στα σπίτια, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές στην Πυροσβεστική, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αλλά οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές και από το πρωί γίνεται έλεγχος από την Πολιτική Προστασία του δήμου, για να διαπιστωθεί αν έχουν προκαλέσει εξωτερικά φθορές σε κάποιο οίκημα. Όπως σημειώνουν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και αν φυσούσαν πιο ισχυροί άνεμοι και με μεγαλύτερη διάρκεια, θα είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.