ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Βρετανοί μίλησαν: Δεν μπορείς να αρνηθείς το σεξ εφόσον έχεις γδυθεί

1 min read

Δεν είναι αποδεκτό ένα πρόσωπο να αρνηθεί τη σεξουαλική συνεύρεση εφόσον έχει γδυθεί μαζί με τον πιθανό σύντροφό του πιστεύει πάνω από το 50% των Βρετανών σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε φιλανθρωπική οργάνωση Family Planning Association (FPA).

Όπως τονίζει η οργάνωση, η έρευνά ανέδειξε «βαθιά ανησυχητικές συμπεριφορές», καθώς πολλοί από τους ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι δεν είναι δίκαιο κάποιος να αρνηθεί το σεξ εάν έχουν αγοράσει αλκοολούχα ποτά ή έχουν ήδη φιληθεί με το άλλο πρόσωπο.

“Είναι πραγματικά ανησυχητικό ότι άνθρωποι κάθε ηλικίας πιστεύουν ότι δεν είναι εντάξει να άρει κανείς τη συναίνεσή του σε ένα εύρος καταστάσεων”, σημείωσε η Νατίκα Χαλίλι, επικεφαλής της FPA.

“Είναι πάντα εντάξει να πει κανείς όχι στη σεξουαλική δραστηριότητα με την οποία δεν αισθάνεται άνετα, όποια κι αν είναι η κατάσταση”.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 άνθρωποι και δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Σεξουαλικής Υγείας στη Βρετανία. Βάσει της έρευνας, οι μικρότερης ηλικίας ερωτηθέντες ήταν εκείνοι που πίστευαν το πιθανότερο ότι είναι άδικο να αρνηθεί κανείς τελικά τη σεξουαλική συνεύρεση υπό ορισμένες συνθήκες.

Το 60% των εφήβων ηλικίας 14-17 ετών και σχεδόν τα 3/4 των ανθρώπων ηλικίας 25-34 αναφέρουν ότι είναι πολύ αργά να πει κανείς όχι μόλις γδυθεί, σε σύγκριση με ένα ποσοστό 30% μεταξύ των ατόμων ηλικίας 45-54 ετών.

Τα «ανησυχητικά» ευρήματα δείχνουν πόση δουλειά χρειάζεται να γίνει προκειμένου να εκπαιδευθούν οι πολίτες σχετικά με τα όρια της συναίνεσης, είπε η Κέιτι Ράσελ της φιλανθρωπικής οργάνωσης Rape Crisis England and Wales στο Thomson Reuters Foundation.

“Είναι κρίσιμο να ξεκινήσουμε να εκπαιδεύουμε τα παιδιά από όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία σχετικά με τη συναίνεση και την σωματική αυτονομία εάν θέλουμε να έχουμε μια ευκαιρία να μειώσουμε και εντέλει να βάλουμε ένα τέλος στα υψηλά ποσοστά σεξουαλικής βίας σε αυτήν τη χώρα” πρόσθεσε η Ράσελ.

Μία στις πέντε γυναίκες στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης από την ηλικία των 16 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση