ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Βούλγαροι ζητούν την απέλαση του Τούρκου πρέσβη!

1 min read

«Σήμερα 11 Μαΐου, που η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη και το έργο των Αγίων ισαποστόλων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου και τη γραφή ολόκληρου του σλαβικού πολιτισμού, ο πρέσβης της Τουρκίας στη Βουλγαρία, Χασάν Ουλουσόι, κατάφερε να σκανδαλίσει ολόκληρη τη Βουλγαρία  με το αίτημά του να εισαχθεί η υποχρεωτική εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Συνεχίζει:
Το αίτημα είναι μια πρωτοφανής εκδήλωση έλλειψης σεβασμού προς τη Βουλγαρία και τους Βουλγάρους και μια ανοιχτή προσπάθεια επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας. 

 Μια τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη από τις βουλγαρικές αρχές. Οι Βούλγαροι προτρέπουν την άμεση απέλαση του Τούρκου διπλωμάτη από τη Βουλγαρία, και ίσως, πρέπει να οργανωθεί  μια συνεχής διαμαρτυρία μπροστά από την τουρκική πρεσβεία για να δείξουμε ότι οι Βούλγαροι είναι έτοιμοι να υπερασπισθούν τη γλώσσα, την αξιοπρέπεια και την τιμή της Βουλγαρίας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας όταν γίνεται μια τόσο επικριτική επίθεση στη βουλγαρική γλώσσα  από την ισλαμική προπαγάνδα.

Επί 500 χρόνια τουρκικής δουλείας, οι πρόγονοί μας, με κόστος της ζωής τους, υπερασπίστηκαν τη βουλγαρική γλώσσα, την πίστη τους και το κράτος και θα ήταν συνολική αδιαφορία και ανευθυνότητα να μην υπερασπιστούμε τη γλώσσα μας στη ίδια μας τη χώρα.

Η πράξη είναι εξαιρετικά ασεβής προς τη Βουλγαρία και οι Βούλγαροι έχουν επαρκές επιχείρημα για να απελαθεί ο πρέσβης της Τουρκίας,  που δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα ως διπλωμάτης να προβαίνει σε τέτοιο αίτημα.

bgr.news-front.info

Δημοσίευση στα Social Media