ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Τούρκοι ψάχνουν Έλληνες παίκτες! Πανηγύριζαν με Τσιμίκα – Πασχαλάκης στα χνάρια του Γκέκα

1 min read

Γιατί η ποδοσφαιρική αγορά της γειτονικής χώρας έχει εξελιχθεί σε πόλος έλξης Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Κώστας Τσιμίκας – Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Μέσα στους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς συγκαταλέγεται η Τουρκία για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στη γειτονική χώρα αγωνίζονται 8 συμπατριώτες μας, με αποτέλεσμα να είναι στην 6η θέση της σχετικής κατάταξης που δημοσίευσε στο τεύχος του Νοεμβρίου το CIES Football Observatory, το οποίο είναι διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, όπου αποκαλύπτονται οι μεγάλες διαδρομές μετανάστευσης του ποδοσφαίρου σε όλον τον κόσμο.

Δημήτρης Πέλκας (Φενέρμπαχτσε), Τάσος Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ), Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Μανώλης Σιώπης (Αλιάνιασπορ), Δημήτριος Κολοβέτσιος (Καϊσερίσπορ), Δημήτρης Χατζησαΐας (Ρίζεσπορ), Στέλιος Κίτσιου (Ανκαρακουτσού), Αλέξανδρος Κατράνης (Χατάισπορ) είναι οι εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στην τουρκική Super Lig.

Οι Τούρκοι σέβονται τους Έλληνες παίκτες

Γιατί είναι τόσο ελκυστική αγορά η Τουρκία στους Έλληνες ποδοσφαιριστές; Η υπόθεση του Τάσου Μπακασέτα δίνει κάποιες σημαντικές εξηγήσεις. Ο Έλληνας επιθετικός κατάφερε να κάνει τρομερό come back στην καριέρα του. Ανέβασε τις ποδοσφαιρικές του μετοχές στην Αλάνιασπορ με συμπαίκτες τον Τζαβέλλα και τον Σιώπη και στην Τραμπζονσπόρ είδε την ποδοσφαιρική του αξία να εκτινάσσεται στα 6,5 εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt. Τα, δε, γκολ που έβαλε με τους «μπορντό-μαβί» έκαναν τους ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε να μετανιώνουν που δεν εισάκουσαν τον Ερόλ Μπουλούτ και δεν τον απέκτησαν το προηγούμενο καλοκαίρι.

Στην Τουρκία, συν τοις άλλοις, σέβονται τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Οι δηλώσεις του Γιώργου Τζαβέλλα στις αρχές του 2021 ήταν χαρακτηριστικές και έδιναν έναν ξεκάθαρο μήνυμα σε συνάδελφούς του. «Το κλίμα γενικά είναι πολύ θετικό για τους Έλληνες παίκτες. Μας πηγαίνει το τουρκικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα. Οι Τούρκοι ψάχνουν Έλληνες παίκτες», είχε πει ο διεθνής Έλληνας αμυντικός στον ΣΠΟΡ FM.

«Πανηγύριζαν» στην Τουρκία

Ποιοί είναι οι επόμενοι Έλληνες που έχουν βάλει στο μάτι οι Τούρκοι; Πολύ ψηλά στη λίστα της Γαλατάσαραϊ βρίσκεται ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος προορίζεται για αντικαταστάτης του Μαρσέλο Σαράτσι. Όπως αναφέρουν πηγές από τη γειτονική χώρα, ο Έλληνας αριστερός μπακ αρέσει πολύ στην τεχνική ηγεσία της Γαλατά, η οποία και θέλει να τον αποκτήσει με διετή δανεισμό.

Ο 24χρονος αμυντικός «φλέρταρε» με τουρκικές ομάδες, πριν πάρει μεταγραφή για τη Λίβερπουλ τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα ο τουρκικός Τύπος «πανηγύριζε», όταν η Ίντερ απέσυρε το ενδιαφέρον της τον Απρίλιο του 2020, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ως «καλό νέο για τη Φενέρ και τη Γαλατά».

Ο Τσιμίκας μετρά φέτος μόνο 6 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ και βλέπει συμπατριώτες του όπως ο Πέλκας και ο Μπακασέτας με τη Φενέρμπαχτσε και την Τραμπζονσπόρ αντίστοιχα να παίζουν και να βγάζουν μάτια στη Τουρκία.

Στη Γαλατά ξέρουν πολύ καλά τον Πασχαλάκη

Ενδιαφέρον από την Τουρκία υπάρχει και για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος δεν περνάει και τις πιο ευχάριστες ημέρες στον ΠΑΟΚ. Τον 31χρονο τερματοφύλακα επιθυμεί η Γαλατά ως αναπληρωματικό του Μουσλέρα, ο οποίος θα ανανεώσει με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Τον Έλληνα γκολκίπερ είχε πολύ ψηλά στη λίστα της και η Μπεσίκτας τον Ιανουάριο του 2020, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένη από την παρουσία του Λορίς Κάριους.

Ο Πασχαλάκης έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την Τουρκία. Στην αρχή της καριέρας του δοκιμάστηκε στη Γαλατά. Συμμετείχε στην προετοιμασία της «τζιμ μπομ» στη Σουηδία και έπαιξε κάποια παιχνίδια με την δεύτερη ομάδα. Τί έγινε και δεν προχώρησε το θέμα παρότι οι άνθρωποι των «ερυθροκίτρινων» ήθελαν να τον αποκτήσουν άμεσα; Ο συμπατριώτης μας έπιανε θέση ξένου και η υπόθεση κόλλησε.

Επιπρόσθετα είχε πρόταση την Ακίσασπορ την περίοδο που αγωνιζόταν εκεί ο Φάνης Γκέκας. Ο Πασχαλάκης είχε μιλήσει για το θέμα σε συνέντευξη του 2017 όταν ήταν παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα με τη φανέλα του οποίου έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις προσελκύοντας επίσης ενδιαφέρον από Γερμανία και Ιταλία. «Ο τεχνικός του συλλόγου , Χαμζάογλου, με γνώριζε πολύ καλά από την Γαλατά. Πήγα μερικές ημέρες ώστε να δω τις συνθήκες οι οποίες ήταν αρκετά δύσκολες. Επέλεξα να περιμένω κάτι καλύτερο», είχε εξηγήσει ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ που φέτος μετρά 12 συμμετοχές.

Μπορεί να αυξηθεί η ελληνική παρουσία στην Τουρκία; Τα δεδομένα δείχνουν, ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.