ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Τούρκοι ψάχνουν ελληνικά υποβρύχια στο Αιγαίο – Ξεκίνησε η ”απόβαση” των Σαουδαράβων στην Κρήτη

1 min read

Τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας σε προκλητική πτήση στο Αιγαίο αναζητά μάταια ελληνικά υποβρύχια

Οι Τούρκοι σήκωσαν το πρόσφατο απόκτημα του ναυτικού τους, το ATR-72MPA, αναζητώντας ελληνικά υποβρύχια στο Αιγαίο.

Αυτή τη φορά η πτήση του τουρκικού αεροσκάφους ΑΦΝΣ “διχοτομούσε” το Αιγαίο κάνοντας γνωστή την προκλητική απαίτηση της Άγκυρας για την Γαλάζια Πατρίδα, κάτι που έχει επαναληφθεί πριν κάποιο διάστημα εντός του Φεβρουαρίου.

Παρόλα αυτά, ούτε τώρα οι Τούρκοι κατάφεραν να εντοπίσουν ελληνικά υποβρύχια, τα οποία έχουν γίνει πραγματικά ο εφιάλτης τους.

Κάθε μέρα όμως η Άγκυρα προσπαθεί και με έναν καινούργιο τρόπο να διαπιστώσει που κρύβονται τα ελληνικά υποβρύχια και αν αυτά κινούνται κοντά στις ακτές τους.

Τα ελληνικά υποβρύχια, κρυμμένα στο βυθό τρομάζουν τους Τούρκους την ώρα που πολλές είναι οι επιτυχίες των Ελλήνων πιλότων επί των Τούρκων στον ουρανό καθώς και πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, από την αρχή της ελληνοτουρκικής κρίσης.

Το σημερινό τουρκικό αεροσκάφος εισήλθε εντός του FIR Αθηνών στις 08:06 πμ και ήταν τύπου ATR C-72MPA (διακριτικό MARTI78, κωδ. TCB-751).

Το αεροσκάφος κινήθηκε σε μια τροχιά που “διχοτόμησε” το Αιγαίο έως τα ανοικτά των Δαρδανελλίων, πετώντας για σχεδόν τρεις ώρες το αεροσκάφος πέταξε από βορρά προς νότο πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος (FL080), αποφεύγοντας όμως την είσοδο στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τελικός προορισμός του ήταν το αεροδρόμιο του Ντάλαμαν.

Ένα πιθανό σενάριο είναι ότι οι Τούρκοι να ετοιμάζονται για έρευνες ή  γεωτρήσεις στην Α. Μεσόγειο, σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν ξανά την Ελλάδα, έχοντας στόχο να κάνουν το ίδιο και στην λιβυκή ΑΟΖ μετά από μυστικές διαβουλεύσεις με τον φιλότουρκο Λίβυο μεταβατικό πρωθυπουργό.

Οι νεο-Οθωμανοί γνωρίζουν όμως από πρώτο χέρι, πως οι μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια μας, όχι μόνο δίνουν καθημερινά μάχες στο Αιγαίο, αλλά τις κερδίζουν και όλες.

Μετά και την απόφαση για την αγορά τεσσάρων φρεγατών, την αναβάθμιση των ΜΕΚΟ και την αγορά αμερικανικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα μπορεί να προβάλει ισχύ σε ανοικτές θάλασσες και αυτό το φοβάται η Άγκυρα.

Δημοσίευση στα Social Media