ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Τούρκοι “καίγονται” για νέα προμήθεια Kornet και όχι μόνο από τη Ρωσία

1 min read

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στον διαδικτυακό κόσμο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής – άρα καλά πληροφορημένης – «Γενί Σαφάκ», η Τουρκία συζητά με τη Ρωσία την προοπτική μιας νέας προμήθειας του γνωστού αντιαρματικού συστήματος κατευθυνομένων πυραύλων Kornet.

Πρόκειται για μια προμήθεια την οποία, εάν τελικά υλοποιηθεί, επιθυμεί να εντάξει στο πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, με τη συνεπαγόμενη μεταφορά τεχνογνωσίας. Οι Τούρκοι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, συζητούν με τους Ρώσους και συνεργασία στον τομέα προστασίας – θωράκισης των αρμάτων.

 

 

 

Το αντικείμενο της στρατιωτικής συνεργασίας αποτέλεσε τμήμα των διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Υψηλού Επιέδου Τουρκο-ρωσικού Συμβουλίου Συνεργασίας (UDIK).

Άλλοι τομείς συνεργασίας που εξετάζονται είναι η συντήρηση όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται το τρέχων διάστημα «στον συνεχιζόμενο πόλεμο ενάντια στον τρόμο στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ»…

 

 

 

Οι Τούρκοι έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για προμήθειες οχημάτων και εξοπλισμό των δυνάμεων πεζικού. Το πρώτο παρουσιάζει ενδιαφέρον να δούμε που θα επικεντρωθεί, καθώς η τουρκική αμυντική βιομηχανία διαθέτει σημαντικούς κατασκευαστές οχημάτων. Ενδεχομένως και να επιθυμούν οι Τούρκοι να προωθήσουν κάποιο δικό τους όχημα στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

defence-point.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.eu.