ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Τούρκοι έστειλαν Στρατοδικείο ως «κατασκόπους» τους 2 αιχμαλώτους – Από Καστοριά και Ορεστιάδα η καταγωγή τους

1 min read

Ποινική δίωξη για κατασκοπία και παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη ζώνη ασκήθηκε από τον Τούρκο εισαγγελέα της Ανδριανούπολης στους δύο Eλληνες στρατιωτικούς που αιχμαλωτίστηκαν από τουρκική περίπολο, υποτίθεται εντός του τουρκικού εδάφους, κάτι που όχι μόνο είναι έωλο, αλλά και απίθανο, αν δούμε την μορφολογία του σημείου.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του ΓΕΣ στο pronews.gr o αξιωματικός (ανθυπολοχαγός) είναι από την Καστοριά και ο λοχίας ΕΠΟΠ από την Ορεστιάδα.

Το pronews.gr γνωρίζει τα ονόματά τους, αλλά δεν τα δημοσιοποιεί αφού η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και θέλει λεπτούς χειρισμούς κατ’αρχήν για να επιστρέψουν ασφαλείς στην πατρίδα και μετά θα δούμε, ποιος και γιατί τα «θαλάσσωσε πάλι από ελληνικής πλευράς.

Οι κατηγορίες είναι «απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπίας» και «είσοδο σε στρατιωτική – απαγορευμένη περιοχή». Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κατέθεσαν πριν λίγο στο τουρκικό στρατιωτικό δικαστήριο και φαίνεται ότι η Αγκυρα “το τραβάει”

Τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων κατασχέθηκαν και εξετάστηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Το κακό είναι ότι πολύ πιθανό να περιέχονται φωτογραφίες στα κινητά τους από αλλαγές φρουράς των τουρκικών μονάδων που καλύπτουν την περιοχή, όπως κατά πάγια συνήθεια κάνουν οι Ελληνες στρατιωτικοί αφού αυτό γίνεται σε λίγα μέτρα απόσταση ορισμένες φορές.

Με τέτοιες κατηγορίες και αφού τους περνούν από στρατοδικείο, δεν προβλέπεται σύντομη απελευθέρωσή τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.