ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Τούρκοι έχουν τακτική να “χτυπούν” στις θρησκευτικές εορτές

1 min read

Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας κατά μήκος των συνόρων, τόνισε ο υπουργός Αμυνας

Οι Τούρκοι δεν έχουν… ιερό και όσιο, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας «ο Ερντογάν περίμενε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας για να μας αιφνιδιάσει» και το ίδιο αναμένεται να πράξουν οι γείτονες και μέσα στο Πάσχα.. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφορικά με τα σενάρια για οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας να «βοβμαρδίσει» τα νησιά μας με «υγειονομικές βόμβες» στέλνοντας μετανάστες και πρόσφυγες που είναι φορείς κορονοϊού, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, είπε «είναι γεγονός ότι μετά την επιτυχή αντίδραση όσων έγιναν στον Εβρο, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, εξετάζουμε και σενάρια άλλα άλλα, απόπειρας εισροής μεταναστών από τα νησιά

Σημείωσε δε ότι φαίνεται πως υπάρχει τακτική της Αγκυρας για «χτυπήματα» στις γιορτές της Ορθοδοξίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «παραμένουν σε εγρήγορση οι Ενοπλες Δυνάμεις», προσθέτοντας «σε αυτήν την βάση, εξετάζουμε και άλλα σενάρια, παράνομης εισόδου στην Ελλάδα, διότι όταν προσπαθείς να “μπουκάρεις” σε μια χώρα, όπως έγινε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, μόνο νόμιμο δεν είναι».

Οσον αφορά στον τρόπο αντίδρασης της Ελλάδας, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας κατά μήκος των συνόρων. Στον Έβρο ενισχύεται ο φράχτης όπου υπάρχει και δημιουργείται σε σημεία που δεν υπάρχει. Στην θάλασσα, που είναι πιο δύσκολη η προσπάθεια από ότι στην ξηρά, εκεί είμαστε μαζί με το Λιμενικό», ενώ επεσήμανε ότι «οι οδηγίες που εμείς δίνουμε είναι για αποτροπή».

Για πιθανά κρούσματα κορονοϊού σε μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αφού τόνισε ότι «δεν μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν», σημείωσε ότι ήδη από τις 11 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα για την αποφυγή των συναθροίσεων και τον εφοδιασμό των μονάδων με μέσα προστασίας «και στην πορεία αναθεωρούσαμε όλα αυτά τα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζουμε την υγεία όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι τα πήγαμε αρκετά καλά, είχαμε στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων 30 κρούσματα, εκ των οποίων τα τρία ήταν σοβαρά, είχαμε και έναν θάνατο δυστυχώς, ενός στελέχους που είχε και άλλα προβλήματα υγείας», ανέφερε ο ΥΕΘΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.