ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Τούρκοι διεκδικούν Μύκονο, Πάρο, Νάξο και Αμοργό Δραματικές εξελίξεις

1 min read

Ξεφεύγουν πλέον από κάθε όριο οι προκλήσεις της Τουρκίας, με τη ένταση στο Αιγαίο να κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Την ώρα που τουρκικά πολεμικά σκάφη και ερευνητικά επιχειρούν (ανεπιτυχώς χάρη στο Πολεμικό μας Ναυτικό) να «κυκλώσουν» το Καστελλόριζο και να δημιουργήσουν τεχνητή ένταση στην περιοχή, αυξάνονται οι… φωνές στο εσωτερικό της Τουρκίας για υλοποίηση του σχεδίου «Γαλάζια πατρίδα».

Οι εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι καταιγιστικές καθώς, οι Τούρκοι δεν ζητούν απλώς τη διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό, αλλά θέλουν να προχωρήσουν δυτικότερα, στον 24ο Μεσημβρινό.

Συγκεκριμένα, ο πρώην γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ και ένας εκ των εξ απορρήτων συμβούλων του Ερντογάν δήλωσε ότι ο χάρτης της «Γαλάζιας τους πατρίδας», μπροστά από τον οποίο είχε εμφανιστεί πρόσφατα ο ίδιος ο «σουλτάνος», είναι «πολύ μετριοπαθής» και «όχι σωστός»

Σύμφωνα με τον Γιαλίμ, τα τουρκικά σύνορα είναι 85 χιλιόμετρα δυτικότερα, στον 24ο μεσημβρινό και όχι στον 25ο και περιλαμβάνουν σειρά νησιών όπως η Μύκονος, η Αμοργός, η Νάξος, η Πάρος, τα Κουφονήσια και πολλά άλλα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.