ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Τούρκοι αρχίζουν έρευνα για το πλοίο με τα εκρηκτικά στην Κρήτη

1 min read

Τούρκοι αξιωματούχοι ερευνούν την υπόθεση του πλοίου με τα εκρηκτικά, που πιάστηκε ανοιχτά της Κρήτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ηurriyet.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία, είχε κανονικά άδεια να μεταφέρει εμπορεύματα στην Αιθιοπία και όχι στη Λιβύη, διευκρινίζει η τουρκική πρεσβεία της Τρίπολης, ενώ στην ανακοίνωση των Τούρκων διπλωματών επισημαίνεται ότι η Άγκυρα συμμορφώνεται σχολαστικά με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

«Τούρκοι αξιωματούχοι ξεκίνησαν έρευνα σχετική με την υπόθεση του φορτηγού πλοίου Andromeda με σημαία Τανζανίας, που κατασχέθηκε από το Ελληνικό Λιμενικό στις 7 Ιανουαρίου 2018 ενώ μετέφερε υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών, από τα λιμάνια της Μερσίνας και του Ισκεντέρουμ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας.

Οσον αφορά το φορτίο του πλοίου η πρεσβεία σημειώνει ότι η άδεια δόθηκε βάσει του τουρκικού νόμου για την εξαγωγή τέτοιων υλών στην Αιθιοπία και επισημαίνει ότι όπως έδειξε η προκαταρκτική έρευνα όλα έγιναν σύμφωνα με τη προκαθορισμένη διαδικασία. Υπογραμμίζει εξάλλου, ότι τα υλικά που αναχώρησαν από την Τουρκία δεν είχαν προορισμό τη Λιβύη.

Η έρευνα που διεξάγεται είναι ενδελεχής, λέει ακόμα η πρεσβεία και ζητά από τις ελληνικές αρχές να αποστείλουν «επειγόντως στις τουρκικές αρχές τα έγγραφα του πλοίου που έχουν στα χέρια τους καθώς και τις δηλώσεις του πληρώματος και όλα τα άλλα συμπληρωματικά έγγραφα και πληροφορίες».

Η πρεσβεία, σημειώνει το δημοσίευμα, βρίσκεται σε στενή επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες που έχουν ήδη συγκεντρωθεί και θα συγκεντρωθούν για το περιστατικό, θα κοινοποιηθούν τόσο στη Λιβύη όσο και στον ΟΗΕ.

«Η Τουρκία συμμορφώνεται με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και συνεργάζεται στενά με τον ΟΗΕ για το ζήτημα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.