ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι τουρκικές προκλήσεις φέρνουν σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18

1 min read

Η συνεχιζόμενη προκλητικότητα των Τούρκων φαίνεται ότι προκαλέσει ανησυχία σε μερίδα «γαλάζιων» βουλευτών και για το λόγο αυτό υπήρξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, συσκέψεις στις οποίες συζητήθηκε το θέμα και προτάσεις προς την κυβέρνηση.

Την πληροφορία δημοσιεύει ο Βηματοδότης, σύμφωνα με τον οποίο, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης πρότεινε υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18. Όπως φέρεται να εισηγήθηκε, η στράτευση θα πρέπει να συνοδεύεται με κίνητρα, δηλαδή όποιος στρατεύεται στα 18 να κάνει κατά έναν μήνα μειωμένη θητεία. Είναι ένα μέτρο, όπως υπογραμμίζει, που εφαρμόζει η Κύπρος και το Ισραήλ.

Την πρόταση, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, φαίνεται να συμμερίζονται και δύο-τρεις βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε ένα μέρος των ταμειακών διαθεσίμων που ανέρχονται σε 36 δισ. ευρώ να διατεθεί για την αγορά ενός σμήνους F-35.

Έκανε μάλιστα και υπολογισμούς, λέγοντας ότι ένα F-35 στοιχίζει 750 εκατ. και τα έξι μαζί με τον οπλισμό τους δεν θα ξεπεράσουν τα 6 δισ. ευρώ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.