ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι τοξικολογικές σε Ίριδα-Μαλένα και ο ρόλος της κεταμίνης: Πώς ο έλεγχος σε 948 γονίδια κατέρριψε το άλλοθι της Πισπιρίγκου

1 min read

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Η Χρυσάνθη Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, για το ενδεχόμενο να βρεθούν νέα ευρήματα από την έρευνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, αλλά και για την κεταμίνη που εντοπίστηκε στην Τζωρτζίνα και το εάν θα μπορούσε να εντοπιστεί και στα άλλα δύο κοριτσάκια, τη Μαλένα και την Ίριδα.

«Τα τμήματα στο ΑΠΘ, δεν εργάζονται στους φακέλους των δύο πρώτων παιδιών γιατί βρίσκονται στα χέρια των ιατροδικαστών στην Αθήνα», ανέφερε αρχικά ενώ τόνισε ότι «αν υπήρχε κεταμίνη στην Ιριδα και τη Μαλένα, θα είχε εντοπιστεί γιατί είναι μέσα στις εξετάσεις της τυπικής τοξικολογικής ανάλυσης για αιφνίδιους θανάτους». 

Επίσης, όσο για το αν με το ίδιο υλικό θα μπορούσαν οι εξετάσεις να δείξουν νέα στοιχεία, η καθηγήτρια ανέφερε πως τα φάρμακα που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν στα κορίτσια, έχουν εμφανιστεί στις εξετάσεις, σημειώνοντας πως αν υπάρχει το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου «προκύπτει από τις υπάρχουσες αναλύσεις». 

Όσον αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, σημείωσε: «αυτό το παιδί είχε απινιδωτή και δεν κατευθύνθηκε προς τα εκεί η έρευνα».

Επιπλέον, σχετικά με την παρουσία κεταμίνης στα βαλιτσάκια της ΜΕΘ, η κ. Σαρδέλη υπογράμμισε: «σε τυπικές περιπτώσεις και σύμφωνα με όσα επιτάσσει η επείγουσα ιατρική, η κεταμίνη, δεν αποτελεί ένα φάρμακο επείγουσας ανάγκης, βέβαια εάν ο γιατρός το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει κάποια φάρμακα επιπλέον», αναφέροντας πως για αυτό πρέπει να απαντήσει το νοσοκομείο. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.