ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό Mig-29 στη Λιβύη- διασώθηκε ο Ρώσος πιλότος

1 min read

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Mig-29 καταρρίφθηκε από το σύστημα αεροπορικής άμυνας MiM-24 “Hawk” των Τούρκων, καθώς πραγματοποιούσε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των θέσεων των τουρκικών δυνάμεων και των δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Από το πυραυλικό χτύπημα υπέστη σοβαρές ζημιές και δεν κατάφερε να φθάσει στο αεροδρόμιο από το οποίο απείχε 45 χιλιόμετρα.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο πιλότος διασώθηκε από τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης που έφθασαν επειγόντως στο τόπο της διάσωσης.

Ο πιλότος εκτοξεύθηκε από το αεροσκάφος σε υψόμετρο 700 μέτρων, μιλάει στα ρωσικά όπου αναφέρει ότι βρίσκεται 45 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και ότι έπεσε πάνω σε πέτρες.

Σημειώνει ότι δεν βλέπει τα τζίπ του εχθρού, ενώ έχει αφήσει το αλεξίπτωτο κάτω στο έδαφος. Την ίδια στιγμή έκανε την εμφάνισή του ένα ελικόπτερο του Εθνικού Στρατού για να τον παραλάβει.

Σύμφωνα με την «Moskovsky Komsomolets», είναι το πρώτο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίπτεται στη Λιβύη, ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια για το συμβάν.

ΠΗΓΗ: Εχέδωρος

Δημοσίευση στα Social Media