ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι σκέψεις όλης της Ελλάδας σήμερα στην Αδριανούπολη και τους δυο στρατιωτικούς μας

1 min read

Η σκέψη όλου του Έβρου αλλά και της Ελλάδας, βρίσκεται σήμερα στην Αδριανούπολη, όπου οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 8.30 το πρωί προκειμένου να αποφασιστεί, με βάση τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον τους, αν θα επιστρέψουν τελικά στην πατρίδα.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μιτρετώδης απ’ την Καστοριά και ο ΕΠΟΠ Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης από την Ορεστιάδα, που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή των Καστανεών κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες απ’ τους Τούρκους και παρέμειναν αιχμάλωτοι στις κλειστές φυλακές της τουρκικής πόλης, όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε σε λίγες ώρες να περάσουν τα σύνορα από τις Καστανιές και να γυρίσουν στην Ελλάδα ελεύθεροι.

Από χθες βρίσκονται στην Αδριανούπολη οι γονείς τους και είχαν συζητήσεις και συνεργασία με την ελληνίδα Πρόξενο Στεφανία Θεοχαρίδου και τους δυο δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση τους, Η αγωνία τους έχει φτάσει στο κατακόρυφο, αφού δεν γνωρίζουν ποιά θα είναι η απόφαση των Τούρκων και αν τα παιδιά τους γίνουν… πιόνια στην σκακιέρα των πολιτικών ή επικοινωνιακών επιδιώξεων της γειτονικής χώρας.

Αν και στο επίσημο κατηγορητήριο δεν υπάρχει αναφορά σε κατασκοπεία, τα τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν ότι οι δυο Έλληνες κατηγορούνται ακόμη και ως κατάσκοποι! Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του πρακτορείου Dogan αλλά και της Yeni Safak πως προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπίας.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η διαδικασία στο δικαστήριο της Αδριανούπολης θα ξεκινήσει τις 08:30. Τότε θα συζητηθεί η ένσταση για την προφυλάκιση των δυο Ελλήνων. 

Ο παράγοντας Ερντογάν

Την ημέρα που έγινε το περιστατικό με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στις Καστανιές του Έβρου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν βρισκόταν σε ταξίδι στην Αφρική. Τώρα, όμως, που έχει επιστρέψει στην Άγκυρα, τουρκικές πηγές αναφέρουν πως έχει τα πάντα στα χέρια του. Εκείνος άλλωστε είναι ο μόνος που κινεί τα νήματα στα… πάντα και ελέγχει τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία, αναφέρει το hellasjournal.com, ο Ερντογάν «θα παίξει το παιχνίδι για όσο καιρό τον βολεύει». Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα βιαστεί να πάρει αποφάσεις. Παρόλο που τα μηνύματα που έλαβε η ελληνική στρατιωτική ηγεσία από τους ομολόγους της, δεν ήταν αποθαρρυντικά. 

Όλοι όμως ξέρουν πως στην Τουρκία αποφασίζει μόνο ο «Σουλτάνος». Εκείνος ελέγχει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Εκείνος και τη Δικαιοσύνη. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Ερντογάν δεν θα αφήσει την ευκαιρία που του δόθηκε, με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Είναι καιρό γνωστό ότι ο Τούρκος πρόεδρος απαιτεί την παράδοση των 8 Τούρκων που ήρθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και ζητούν άσυλο. Τους θεωρεί «πραξικοπηματίες» και «γκιουλενιστές» και δεν θα… ησυχάσει αν δεν τους δικάσει. Θεωρείται «ζήτημα τιμής» για εκείνον.

Οι πηγές δεν αποκλείουν τη Δευτέρα να προστεθεί στις κατηγορίες και αυτή της κατασκοπείας. Ωστόσο, πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η οκτώ Τούρκοι

Στην Τουρκία επιμένουν τα δημοσιεύματα πως ίσως ο Ερντογάν θελήσει αν εκμεταλλευθεί το θέμα για να «πάρει πίσω» τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Χαρακτηριστικό δημοσίευμα της Haber Turk, όπου ο αρθρογράφος μιλάει ξεκάθαρα για ανταλλαγή με τους 8. «Για ποιο λόγο να πέρασαν αυτοί; Είναι χρήσιμοι για τους νέους κανόνες των διεθνών σχέσεών μας. Δεν έχω καμία υποψία πως θα μείνουν εδώ μέχρι να γίνει η ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους, μέλη του των γκιουλενιστών που διέφυγαν στην Ελλάδα» γράψει μεταξύ άλλων.

Όλα αυτά ενώ αίσθηση προκαλεί και ένα tweet που φέρεται να έχει γίνει από τον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) Hakan Fidan.

Ο αρχηγός της ΜΙΤ φέρεται να γράφει: «Συνελήφθησαν 2 Έλληνες στρατιωτικοί που παραβίασαν τα σύνορα. Η Ελλάδα, που δεν μας επιστρέφει τους πραξικοπηματίες της 15 Ιουλίου, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την επιστροφή τους. Στις Καστανιές 1 Ανθυπολοχαγός και 1 Υπαξιωματικός, εκτελώντας υπηρεσία περιπόλου, πέρασαν σε τουρκικό έδαφος».

Τους παρακολουθούσαν;

Στο μεταξύ, ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό του δελτίο το βράδυ της Κυριακής (04.03.2018) μετέδωσε ότι δεν αποκλείεται οι Τούρκοι να παρακολουθούσαν βήμα βήμα τις κινήσεις των δυο Ελλήνων στρατιωτών ακόμη και επί ελληνικού εδάφους!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, οι Τούρκοι έχουν «παγιδέψει» το δάσος των Καστανιών με κυνηγετικές κάμερες. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες στρατιώτες παρακολουθούνταν συνεχώς.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.