ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι «σαμαρικοί» τρελάθηκαν και τα «χώνουν» άγρια σε Κυριάκο και Ντόρα!

1 min read

Όσο πλησιάζουμε στην προεδρική εκλογή, στη Ν.Δ. θα γίνεται… χαμός.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την ομιλία του στο Συνέδριο του κόμματος, έδειξε ξεκάθαρα πως είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, που ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί πλέον – με το δηλητήριό της – να τον αποτρέψει στα να λάει ανοιχτά την γνώμη του.

Και τα σαμαρικά sites, να εξαπολύουν επιθέσεις!

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα ενός άρθρου που γράφτηκε στο γνωστό… σαμαρικό site: «Σύμφωνα με πληροφορίες, από ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, ο Σαμαράς είπε απλώς τα αυτονόητα που πρέπει να πράξει ο Μητσοτάκης για να απεγκλωβιστεί η Ελλάδα από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται.

Εξάλλου τα ίδια είχε πει, λένε, και προεκλογικά με τον Μητσοτάκη να συντάσσεται τότε απόλυτα στη «γραμμή» Σαμαρά.

Βέβαια, η κατάσταση σήμερα είναι εντελώς διαφορετική και είναι ολίγον δύσκολο για τον Μητσοτάκη να ασπαστεί εκ νέου τη «γραμμή» Σαμαρά, τη στιγμή που έχει προβεί σε απανωτές κυβιστήσεις σε όλα τα ζητήματα που αναφέρθηκε ο Σαμαράς.

Στο μεταναστευτικό ο Μητσοτάκης έχει μιλήσει ξεκάθαρα για μπόλιασμα αυτοχθόνων και ετεροχθόνων, άρα δεν πρόκειται να υιοθετήσει σε καμία περίπτωση τον όρo λαθρομετανάστευση και την πολιτική αντιμετώπιση που προτείνει ο Σαμαράς…  Εκεί, όμως, που το χάσμα μεταξύ Μητσοτάκη – Σαμαρά ανοίγει ακόμη περισσότερο, είναι στην προσέγγιση για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Σαμαράς προτάσσει ουσιαστικά την ακύρωσή της, ενώ ο Μητσοτάκης την «αναγκαστική» εφαρμογή της, ασχέτως αν προεκλογικά την καταδίκαζε προς άγραν ψήφων.

Άρα, εκ των πραγμάτων, η «γραμμή» Σαμαρά απορρίπτεται και στα εθνικά.

Ούτε, όμως, με την κάθετη άρνηση Σαμαρά περί πολιτικών συναινέσεων με τον αντίπαλο φαίνεται να συμφωνεί ο Μητσοτάκης.

Ο Τσίπρας επί της ουσίας έχει ήδη αθωωθεί για την σκευωρία της Novartis, ενώ ο τραγέλαφος που εκτυλίσσεται στην προανακριτική πιθανόν να αθωώσει και τον Ρασπούτιν.

Στο μεταξύ, ο Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι βασικός γνώμονας για το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι η πολιτική συναίνεση.

Άρα, κι εδώ, «καίγεται» η «γραμμή» Σαμαρά.

Συνεπώς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι παρόλο που ο Σαμαράς δεν επιδιώκει τη ρήξη με τον Μητσοτάκη, μάλλον είναι αναπόφευκτη.

Εκτός κι αν ο Μητσοτάκης αντιληφθεί έστω και καθυστερημένα, ότι η «γραμμή» Σαμαρά αποτελεί μονόδρομο για τη σωτηρία της πατρίδας.

Είμαστε σίγουροι, όμως, ότι ο πολιτικός εγωισμός δεν θα του το επιτρέψει, καθώς αυτομάτως ο σαμαρισμός θα επισκιάσει τον μητσοτακισμό.

Εκτιμούμε λοιπόν, ότι θα συνεχίσει να κινείται στον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε, με άγνωστες τις συνέπειες τόσο για τη χώρα όσο και για τη σχέση των δύο ανδρών που επιστρέφει στο… status quo του 93’.

Και το μόνο σίγουρο είναι, ότι για μια ακόμη φορά δεν θα ευθύνεται ο Σαμαράς για τις όποιες δυσάρεστες εξελίξεις…».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.