ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι πυρκαγιές καίνε την κυβέρνησης Μητσοτάκη – Κάτω από τη βάση στον τομέα της πρόληψης

1 min read

Ανυπολόγιστη είναι και θα είναι η φθορά της κυβέρνησης καθώς με το «καλημέρα» του καλοκαιριού ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές με κυριότερη τη φωτιά στην Πεντέλη που έκαψε περιουσίες στις κατοικημένες περιοχές στην Ανθούσα, Παλήνη, Ντράφι, Διώνη και στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης.
Εν τω μεταξύ μαίνονται οι πυρκαγιές στη Μεγαλόπολη και τα Μέγαρα. 
Το ερώτημα είναι που θα κλείσει ο λογαριασμός όταν έχουμε τουλάχιστον 1,5 μήνα μπροστά μας με καύσωνες και υψηλά θερμικές συνθήκες.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που είχε μπροστά της ανοικτά τα μέτωπα της ακρίβειας και της ακριβής ενέργειας, τα ελληνοτουρκικά και το ενδεχόμενο έλλειψης του φυσικού αερίου, βλέπει να ροκανίζεται το πολιτικό της κεφάλαιο άλλο ένα καλοκαίρι στις πυρκαγιές. 

Δεύτερη τεράστια φωτιά μέσα στην Αττική- Μεγάλη υποβάθμιση για τον Αθηναίο 

Είναι η δεύτερη φορά στη θητεία της που καίγεται τόσο πολύ ένα αττικό βουνό, ο πνεύμονας της Αττικής που σημαίνει οικολογική καταστροφή για την Αθήνα και υποβάθμιση της ζωής για τον Αθηναίο πολίτη. 

Η κυβέρνηση αλλά και η Περιφέρεια δέχεται σκληρή κριτική από τους πολίτες των καμμένων περιοχών. Υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν υπήρχε προληπτική μέριμνα για ξερά χόρτα και ύλη που το καλοκαίρι γίνεται η τέλεια εύφλεκτη ύλη. Υπάρχουν καταγγελίες από τον Κρίτωνα Αρσένη του ΜΕΡΑ25 που λέει για ελλιπή εναέρια μέσα ενώ το ΜΕΡΑ 25 συνολικά κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη πρόληψης στις ευαίσθητες περιοχές που δίνουν συχνά πυρκαγιές…

Καταγγελίες για καθυστερημένη ειδοποίηση των κατοίκων

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι μόλις 5 λεπτά πριν φτάσει η φωτιά στα σπίτια τους ειδοποιήθηκαν να τα εγκαταλείψουν και να εκκενώσουν την περιοχή. Από χθες νωρίς το απόγευμα που υπήρχε πυρκαγιά, έπρεπε να σταλεί ένα τέτοιο σήμα και όχι τελευταία στιγμή. Και κάτι άλλο άξιος αναφοράς, πολίτες που καίγονται οι περιουσίες τους τα βάζουν και με τα ΜΜΕ που πάνε να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. 

Δεν έμαθε από το πάθημά της στην Πάρνηθα 

Η κυβέρνηση δεν έμαθε από το πάθημά της από την Πάρνηθα στις φωτιές του 2021. Μπορεί να έδρασε πιο γρήγορα στο τομέα της πυρόσβεσης – αφού κινητοποίησε 600 πυροσβέστες- αλλά και πάλι στο τομέα της πρόληψης έχει μεγάλες ευθύνες. Μόλις σήμερα, κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας που έχει όλο το θεσμικό πλαίσιο για τις αρμοδιότητες της κάθες Αρχής, Περιφέρειας, Δήμων, αρμόδιων υπουργείων.  

Διαχρονικές ανεπάρκειες βασιλεύουν 

‘Επρεπε δηλαδή να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να γίνει νομοσχέδιο το αυτονόητο, ενώ είναι νωπές οι μνήμες από το κάψιμο της Πάρνηθας και την απόλυτη καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια, που ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε ειδικό ταμείο και ειδική επιτροπή σε υπουργείο για να γίνει η αποκατάσταση. Δημιουργήθηκε μετά βαίων και κλάδων το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και εν τέλει δεν υπήρξε καμία αλλαγή. Θυμάστε τι έγινε με τους χιονιάδες στην Αττική Οδό… Οι ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού ζούνε και βασιλεύουν. 
Η κυβέρνηση διανύει τον 4ο χρόνο της και στο θέμα διαχείρισης και πρόληψης των πυρκαγιών παίρνει βαθμό κάτω από βάση.  

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.