ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Οι πρώτες «συγγνώμες» από την ΕΥΑΘ -Μετά την πολυήμερη ταλαιπωρία στη Θεσσαλονίκη

1 min read

Οι πρώτες «συγγνώμες» για την πολυήμερη ταλαιπωρία λόγω των προβλημάτων στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης ήρθαν δια στόματος του προέδρου και διευθύνοντας συμβούλου της ΕΥΑΘ, Γιάννη Κρεστενίτη, και της αντιπροέδρου, Στέλλας Βαλάνη.

«Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δυστυχώς ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά στερούμενοι ενός κοινού αγαθού όπως το νερό» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο πρόεδρος της εταιρείας.

Ακολουθεί δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ Α.Ε.:

«Αν και η μεγάλη και πολύ σοβαρή βλάβη του αγωγού της Αραβησσού αποκαταστάθηκε τεχνικά εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε δοθεί από την αρχή, δηλ. το μεσημέρι της Παρασκευής 30/3/18,

Αν και η επανατροφοδότηση του δικτύου της πόλης με το νερό της Αραβησσού έχει ξεκινήσει εδώ και ένα 24ωρο, έχοντας εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους ποιότητας για το πόσιμο νερό,

Αν και καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία της Εταιρείας,

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δυστυχώς ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά στερούμενοι ενός κοινού αγαθού όπως το νερό.

Για τον λόγο αυτό η Διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. και εγώ προσωπικά ζητούμε συγνώμη και κυρίως από τους πιο ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας».

Από την πλευρά της, σε ανάρτησή της στο Facebook, η αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ και στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Στέλλα Βαλάνη εξέφρασε επιφυλάξεις για τη διαχείριση κατανομής της διαθέσιμης ποσότητας νερού ανά περιοχές, κατά τις ημέρες αποκατάστασης της βλάβης. Παράλληλα, έκανε λόγο για απόδοση ευθυνών σε όποιον αναλογούν, καταλήγοντας πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Βαλάνη:

«Από τη θέση της αντιπροέδρου της ΕΥΑΘ, ως μέλος Δ.Σ. χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες, αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπολίτες μου, ιδιαίτερα από εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο αυτές τις μέρες από την έλλειψη νερού, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η δική μου οικογένεια.

Θέλω να συγχαρώ τους εργαζόμενους της εταιρίας, που έδωσαν άλλη μια φορά τον καλύτερο τους εαυτό δουλεύοντας νυχθημερόν, χωρίς διάλειμμα, και να εκφράσω τις σοβαρές επιφυλάξεις μου για τη διαχείριση κατανομής της διαθέσιμης ποσότητας νερού ανά περιοχές, κατά τις ημέρες αποκατάστασης της βλάβης.

Θα ήταν όμως άδικο να μην υπενθυμίσω ότι η κατασκευή μιας δεύτερης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού και παράλληλα αγωγού που θα τροφοδοτεί την πόλη με επιπλέον 150.000 κυβικά μέτρα τη μέρα, προκηρύχθηκε το 2012 αλλά απεντάχθηκε από τη συγχρηματοδότηση με την Ε.Ε. (γιατί άραγε;) για να ξαναμπεί σε τροχιά προκήρυξης τον τελευταίο καιρό!

Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον αναλογούν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!».

Νεότερη ενημέρωση: Σε ποιες περιοχές υπάρχουν ακόμη προβλήματα

Η ΕΥΑΘ εξέδωσε νεότερη ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής, με την οποία δίνει νεότερη ενημέρωση σχετική με την υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Αυτήν την ώρα προβλήματα εντοπίζονται τμηματικά στις υψηλές περιοχές του Πανοράματος και σε τμήματα του Επταπυργίου, ενώ στις Συκιές θα συνεχιστεί η προγραμματισμένη διακοπή μέχρι τη 1 π.μ., ώστε να υδροδοτηθεί η Άνω Πόλη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι ποσότητες νερού που εισέρχονται στο δίκτυο της πόλης αυτήν την ώρα είναι απολύτως ικανοποιητικές, δεδομένου ότι η μέση ωριαία παροχή νερού από την Αραβησσό, τον Αλιάκμονα (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού) και συμπληρωματικές πηγές αγγίζει τα 12.000 κ.μ., ποσότητα μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη που είναι τα 10.500 κ.μ./ώρα.

Παρόλα αυτά, στις βόρειες και υψηλές περιοχές του Πανοράματος και σε τμήματα του Επταπυργίου παρουσιάζονται τμηματικά προβλήματα υδροδότησης (κυρίως λόγω υπερκατανάλωσης μετά την παρατεταμένη διακοπή), ενώ στις Συκιές θα συνεχιστεί η προγραμματισμένη διακοπή μέχρι τη 1 π.μ., ώστε να υδροδοτηθεί η Άνω Πόλη».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.